Rectorul Universitații de Medicina și Farmacie din Cluj-Napoca a primit Crucea Transilvana

Pentru bogata activitate în domeniul academic și pentru promovarea valorilor tradiționale creștine, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a acordat duminică rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Prof. Anca Dana Buzoianu, „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului.

Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Apostol Toma”, din cartierul clujean Mărăști, informează site-ul eparhial.

La slujbă au fost prezente oficialități locale, reprezentanți din partea Universității Babeș-Bolyai și a Universității de Medicină și Farmacie, alături de numeroși credincioși și copii.

După citirea evangheliei duminicale, Înaltpreasfinția Sa a rostit omilia intitulată „Smerenie trufașă și fățarnică”.

„Perioada Triodului ne învață să fim buni, să fim rugători, să nu ne rugăm ca fariseul, mândrindu-ne în fața lui Dumnezeu, ci smerindu-ne în fața lui Dumnezeu. Toată acestă perioadă ne îndeamnă pe noi să practicăm o smerenie adevărată, nu una trufașă și fățarnică, pentru că așa cum zicea Sfântul Ioan Gură de Aur, imaginându-ne că sunt două căruțe: la una e înhămată dreptatea și mândria, la cealaltă păcatul și smerenia, cea la care e înhămat păcatul și smerenia va ajunge la țintă.”, a afirmat Înaltpreasfinția Sa.

Parohia clujeană „Sfântul Apostol Toma” a fost înfiinţată în anul 1993. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1996, iar un an mai târziu au demarat lucrările de ridicare a lăcașului de cult.

Acestea au fost finalizate în 2005, iar în septembrie 2006 lăcașul a fost sfinţit de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar