Recunostinta si pretuire pentru activitate umanitara exemplara

dsc_7248

Cuvantul Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, la intalnirea cu voluntarii activi in Proiectul SĂNĂTATE PENTRU SATE, Palatul Patriarhiei, sambata, 15 octombrie 2016.

Stimata Doamna Secretar General Adjunct - Ministerul Sanatatii,

Preacuvioase Parinte Arhimandrit,

Preacucernici Parinti,

Stimati medici, asistenti medicali si personal auxiliar,

voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului,

Ne-am intalnit astazi, 15 octombrie 2016, aici, la Palatul Patriarhiei, pentru a cunoaste mai bine activitatea desfasurata timp de un an (12 septembrie 2015 - 10 octombrie 2016) in cadrul Proiectului SĂNĂTATE PENTRU SATE, organizat de Patriarhia Romana in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, in baza Protocolului de cooperare, semnat la data de 3 septembrie 2015.

Citind cu atentie raportul prezentat, am constatat efortul deosebit pe care l-au facut cei 87 de voluntari (medici, asistenti medicali si personal auxiliar) de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, coordonati de Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru si incurajati de parintii consilieri patriarhali de la Sectorul social-filantropic al Administratiei Patriarhale, Pr. Cezar-Antonio Dumitrascu si Pr. Ciprian-Ion Ionita.

Cele 35 de deplasari ale Caravanei SĂNĂTATE PENTRU SATE in localitati rurale din judetele Ilfov si Prahova au avut ca rezultat 3323 de beneficiari, in majoritate varstnici si copii, care au fost consultati medical cu multa atentie si mult profesionalism.

Observatiile si concluziile sistematice, detaliate ale acestui raport vor fi comunicate Ministerului Sanatatii, potrivit Protocolului de cooperare amintit mai sus, pentru o mai buna evaluare a situatiei din mediul rural si pentru masurile viitoare care se impun.

Un aport deosebit a fost buna cooperare a preotilor parohi si a primarilor din localitatile vizitate cu echipa de voluntari din Proiectul SĂNĂTATE PENTRU SATE, mobilizand populatia din mediul rural spre a beneficia de consultatii medicale gratuite.

Ca semn de apreciere, recunostinta si incurajare pentru viitor, oferim voluntarilor angajati in Proiectul SĂNĂTATE PENTRU SATE o distinctie de inalta semnificatie: Diploma omagiala cu medalie Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul , in acest an comemorativ 2016, cand se implinesc 300 de ani de la moartea martirica a acestui erudit tipograf si mare marturisitor, Mitropolit al Ţarii Romanesti in timpul stapanirii otomane.

Desi georgian de origine, Sfantul Antim Ivireanul a iubit mult poporul roman contribuind imens prin predicile si cartile sale, dar si prin faptele sale de milostenie la cultivarea sanatatii spirituale si sociale a poporului pe care l-a pastorit.

Doamnei Adela Neagoe, Secretar General Adjunct in Ministerul Sanatatii, sotie de preot, ii oferim diploma, medalia si o icoana cu chipul Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ca semn de recunostinta deosebita pentru sustinerea constanta a Proiectului SĂNĂTATE PENTRU SATE.

Tuturor va dorim multa sanatate si mult ajutor de la Dumnezeu in lucrarea nobila si jertfelnica pe care o desfasurati, aducand alinare si bucurie multor oameni bolnavi, care simt ca Hristos Domnul lucreaza pentru ei prin medicii priceputi si mari la suflet.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

The post Recunostinta si pretuire pentru activitate umanitara exemplara appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 658

Id: 61228

Data: Oct 15, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar