Resfințirea bisericii din parohia clujeana Lita

„Preocuparea față de biserică, față de podoaba ei, are o profundă dimensiune duhovnicească. De aceea, la toată Liturghia, în taină, preotul citește „binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc podoaba Casei Tale”. Or, aici, s-a concretizat această iubire față de podoaba Casei lui Dumnezeu.”

În continuare a fost oficiată Sf. Liturghie în cadrul căreia au fost săvârșite două hirotonii, de preot și diacon. După momentul citirii pericopei evanghelice, ÎPS Părinte Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură intitulat Pe cine alegem? Pe Hristos sau pe mamona?: “În pericopa evanghelică de astăzi constatăm cu tristețe că procentul celor ce-l aleg pe Hristos și a celor ce aleg bunurile materiale este îngrijorător. Dintre toți, doar cel tămăduit l-a ales pe Hristos. Și a dorit să-L urmeze și a zis Doamne, Te urmez oriunde te duci, iar Mântuitorul i-a spus un lucru, Nu, nu merge cu Mine, ci întoarce-te la casa ta și spune-le alor tăi cât bine ți-a făcut ție Dumnezeu. Proporția aceasta îngrijorătoare se poate repeta și în zilele noastre. Când e să alegem între Hristos și mamona, de multe ori, un procent zdrobitor dintre oameni aleg bunurile materiale.”

La finalul slujbelor, IPS Părinte Mitropolit Andrei a acordat distincții din partea Arhiepiscopiei Clujului celor care s-au implicat de-a lungul timpului în lucrările necesare locașului de cult. Părintelui paroh Iuliu Gorea, IPS Andrei i-a dăruit Crucea Arhiepiscopală. Totodată, IPS Andrei a dăruit numeroase diplome de aleasă cinstire și altor ctitori și binefăcători ai locașului de cult, între care și primarului localității Săvădisla, dlui Tamas Gebe Andrei.

În continuare, la căminul cultural din localitate a avut loc un moment cultural inedit. Au fost prezentate 16 cărți scrise de preotul paroh Iuliu Gorea în ultimii 44 de ani de activitate editorialistică. Ultima carte, “Biblia văzută altfel”, ce conține o colecție de 16 teme prezentate într-o formă atractivă, a fost editată cu binecuvântarea IPS Andrei.

(Sursa: mitropolia-clujului.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 341

Id: 34842

Data: Oct 22, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei