Sănătate pentru sate: Peste 140 de persoane din Argeș au beneficiat de consultații medicale gratuite

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au organizat sambătă o nouă acțiune a campaniei „Sănătate pentru sate”. Peste 140 de persoane din localitatea Mozăceni, Argeș, au beneficiat de consultații medicale gratuite.

Consultațiile au fost oferite de medici voluntari specialiști in cardiologie, ginecologie, gastroenterologie, dermatologie, oncologie, oftalmologie, urologie, psihiatrie, psihologie și medicină internă. Au fost efectuate investigații EKG și ecografii, au anunțat organizatorii intr-un comunicat de presă.

„Această campanie reușește să salveze vieți, deoarece vine in sprijinul persoanelor varstnice, persoanelor neasigurate și lipsite de posibilități materiale. Medicii specialiști voluntari ajung in mijlocul acestor comunități oferindu-le consultații medicale gratuite la cele mai inalte standarde”, a declarat Dănuț Prună, coordonator al voluntarilor.

Unul dintre pacienți a fost depistat cu o problemă cardiovasculară gravă care a necesitat un control amănunțit de urgență. A fost chemată o ambulanță pentru a transporta pacientul la o unitate de primiri urgențe.

Dr. Virgiliu-Mihail Prunoiu, medic chirurg oncolog, a precizat că au fost depistate „probleme de sănătate cronice din punct de vedere al medicinei interne, dar și din punct de vedere chirurgical, hernii, tumori abdominale operate, tumori cutanate ale trunchiului, pacienții fiind indrumați către centrele de diagnostic și tratament din apropiere”.

Pană in prezent, in cadrul campaniei „Sănătate pentru Sate”, au fost organizate 117 acțiuni in judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman și Botoșani, in cadrul cărora au fost consultate aproximativ 14.000 de persoane.

Foto credit: Voluntari Paraclisului Catedralei Naționale


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 55

Id: 80708

Data: Apr 4, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).