Saptamana de formare pentru animatorii Taberei "Floare de colt " de la Durau (GALERIE FOTO)

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul Tabere al Arhiepiscopiei Iaşilor, iar formatori au fost pr. Mihai Barna, Vlad Socea şi Roxana Nechifor, din partea Departamentului Tabere al MMB, precum şi monahia Rafaela de la Mănăstirea Sfântul Siluan din Iaşi şi Vasilica Blohat. "Acest curs s-a asemănat foarte mult cu o tabără în sine, în care cei 46 de tineri participanţi au învăţat atât coordonarea diverselor activităţilor pentru copiii care vor veni în tabără, de la caiac pe lacul Bicaz, activitate nouă în aceste tabere, până la tir cu arcul, panou de căţărat, modelaj în lut, drumeţie pe Vârful Toaca, scenete de teatru, curs de frânghii joase, slacklining şi multe altele. Pe lângă deprinderea modului de coordonare a acestor activităţi, săptămâna de formare a cuprins şi sesiuni cu privire la specificul educaţional şi cel spiritual al taberei. Astfel, voluntarii cursanţi au învăţat mai multe aspecte cu privire la nevoile sufleteşti ale copiilor şi tinerilor şi evitarea mesajelor toxice, la dinamica de grup şi la rolul animaţiei socio-educative. De asemenea, au fost prezentate câteva aspecte despre viaţa tânărului în Biserică în cadrul sesiunii «Întreabă preotul», în care s-a răspuns întrebărilor adresate pe această temă. Participarea tinerilor la rugăciunile de dimineaţă şi de seară, precum şi la Sfânta Liturghie, a dat acestei săptămâni de formare o încărcătură duhovnicească aparte, Hristos Domnul fiind chemat în fiecare zi să binecuvânteze tabăra şi pe cei ce vor veni în curând la Durău ca participanţi, precum şi pe cei implicaţi într-un fel sau altul în organizarea acestei tabere", a declarat pr. drd. Doru-Mihai Barna, coordonatorul Departamentului Tabere din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Taberele de la Durău se desfăşoară din iunie până în septembrie, în serii săptămânalece încep duminica şi se termină sâmbăta. Sunt destinate copiilor şi tinerilor între 9 şi 17 ani. Taberele sunt organizate în Staţiunea Durău, com. Ceahlău, jud.Neamţ. Aceasta este situată la poalele masivului Ceahlău (Vf. Toaca 1904m) şi se află la 65 de km de Târgu Neamţ, 90 de km de Piatra-Neamţ, 170 de km de Iaşi, 175 km de Târgu-Mureş si 400 de km de Bucureşti. Cazarea are loc în cadrul hotelului Casa Pelerinului.

Pentru anul 2014, un nou program de tabără

Una dintre noutăţi constă în faptul că participanţii îşi vor putea personaliza programul de tabără. Ei vor alege zilnic activităţile la care vor participa, împreunăcu echipa lor, din următoarea listă:

- caiac pe Lacul Bicaz – Nou!

- tiroliană

- panou de căţărat

- curs de frânghii joase – Nou! (construirea echipei prin jocuri şi probe)

- tir cu arcul

- Durău Ball

- supravieţuire în natură

- muzică (woodsticks – Nou!)

- modelaj în lut – Nou!

- origami

- brăţări etc.

- slacklining

- frisbee

- volei

- fotbal

- baschet

Pe lângă aceste activităţi opţionale, programul cadru mai cuprinde:

- Abc montan

- comunicare

- Seara Talentelor

- întreabă preotul!

- drumeţii pe munte

- cinema

- orientare de noapte

- rugăciunea de dimineaţă şi de seară

- Sfânta Liturghie

- jocuri şi concursuri

- dans

- scenete de teatru

- karaoke

- foc de tabără

Supravagherea copiilor este asigurată permanent de către animatorii socio-educativi responsabili pe fiecare grupă de participanţi (2 animatori la aprox. 12 participanţi). Aceştia sunt coordonaţi de directorul taberei, formând împreună o echipă de oameni instruiţi pentru a oferi copiilor un mediu sigur, educativ şi recreativ.

Alte detalii despre taberele organizate de Arhiepiscopia Iaşilor se pot obţine accesând adresa de internet www.tabere.mmb.ro.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 361

Id: 41980

Data: Jun 28, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei