Scriitorul Alexandru Ştefanescu, realizator Trinitas TV, a fost decorat de Presedintele Romaniei

Scriitorul şi criticul literar Alexandru Ştefănescu a primit din partea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer.

Distincţia i-a fost conferită „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută, de-a lungul întregii sale activități, la promovarea culturii și a identității naționale românești”.

Decretul privind decorarea a fost semnat de Klaus Iohannis în data de 15 ianuarie 2021.

Alexandru Ştefănescu 

S-a născut în Lugoj, în anul 1947. Este licenţiat al Facultăţii de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti, în 1970.  Este critic și istoric literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1977.

Este autorul a peste 5.000 de articole de specialitate şi a mai multor volume, cel mai cunoscut fiind „Istoria literaturii române contemporane (1941-2000)”, apărut în 2005.

În lucrare, pentru care primește premiul Uniunii Scriitorilor în 2005, autorul răspunde la întrebarea „Ce s-a întâmplat cu literatura română în timpul regimului comunist?”.

Alexandru Ștefănescu este considerat printre cei mai importanți critici și istorici ai literaturii române, alături de George Călinescu, Eugen Lovinescu și Nicolae Manolescu.

El a realizat emisiuni cu tematică culturală la diferite posturi tv, între care s-a numărat şi Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.

Emisiunile realizate sunt 100 de semnături, Pagini despre satul românesc şi Lecția de Literatură.

Foto credit: Trinitas TV


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 35

Id: 72566

Data: Jan 27, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar