Sfanta Filofteia in Capitala. Credinciosii i se pot ruga la Biserica Sf. Vasile – Victoria

zl-sf-filofteia-sf-cruce-2

Credinciosii din Capitala se pot inchina de marti, 13 septembrie 2016, Sfintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges. Moastele sale au fost aduse de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, cu prilejul hramului Bisericii Sfantul Vasile - Victoria din Capitala. La eveniment a fost prezent si Preasfintitul Parinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, ca delegat al Patriarhului Romaniei.

In aceasta seara, dupa oficierea slujbei de Priveghere, va avea loc traditionala procesiune Calea Sfintei Cruci, scara catre cer. De asemenea, Corala Cantus Domini va sustine un concert in incheiere.

La Sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, in ziua hramului, Sfanta Liturghie va fi oficiata de IPS Calinic si PS Ieronim Sinaitul. In dupa amiaza zilei, incepand cu ora 17:00, se va desfasura in sala festiva Ion Voicu a Colegiului National de Muzica George Enescu spectacolul Muzica inimii - Bucuria lui Dumnezeu, sustinut de cei mai talentati elevi ai colegiului bucurestean.

Moastele Sfintei Mucenite Filofteia se vor intoarce maine in Eparhia Argesului si Muscelului.

Foto: Ziarul Lumina

[gallery link="file" ids="143594,143595,143596"]

The post Sfanta Filofteia in Capitala. Credinciosii i se pot ruga la Biserica Sf. Vasile – Victoria appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 644

Id: 61088

Data: Sep 14, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei