Sfinții Apostoli Petru și Pavel ne sunt modele de intoarcere la credința, spune Episcopul Ignatie

Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat marți slujba Vecerniei Mari unită cu Litia la Catedrala Episcopală din Huși. În cuvântul rostit, Părintele Episcop a vorbit despre modelul autentic de pocăință și întoarcerea la dreapta credință pe care ni-l oferă Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Cei doi Apostoli ne sunt, fiecăruia dintre noi, model de întoarcere autentică, fără șovăială, la Hristos. Noi, cei care suntem ucenicii lui Hristos și ne-am asumat duhul de viețuire evanghelic, ne regăsim în fiecare din cei doi Apostoli.

Vorbind de lepădarea Sfântului Apostol Petru, ierarhul subliniază faptul că „fiecare, în parte, am avut momente, mai intense sau mai puțin intense, în care ne-am lepădat de Hristos”.

„Ne-am făcut ca și cum nu L-am cunoaște și nu-L știm pe Cel care a devenit Împăratul inimii noastre. Hristos a pătruns în adâncul fiinţei noastre odată cu Taina Sfântului Botez”, a evidențiat Episcopul Hușilor.

„Poate nu ne-am lepădat în felul în care a făcut-o Petru. Evident, aceasta nu ne disculpă în niciun fel, și nici nu ne putem considera ca fiind mai buni decât el. Trădările noastre poate sunt mai perfide, mai viclene, mascate, iar nu atât de evidente și asumate, așa cum a fost trădarea lui Petru”.

„Noi mimăm credinţa, dar în adâncul inimii noastre nu trăim așa cum vrea Hristos, nu gândim și nici nu simţim așa cum vrea El. Pozăm în cei care am fi ucenicii Lui, dar starea noastră lăuntrică este una în contrast cu ceea ce Hristos ne-a lăsat moștenire în Evanghelie”, a spus Preasfinția Sa.

„Acești doi Apostoli sunt, pentru noi, o nădejde și o bucurie. Când trădăm, când ne lepădăm de El, avem nădejde că ne iartă, cu o singură condiţie – să ne asumăm prin pocăinţă”.

„Să luăm aminte la viaţa acestor doi minunaţi Apostoli, și să avem curaj, atunci când, în scăpătările, neputinţele și deficienţele noastre spirituale, Îl trădăm pe Dumnezeu, sau batjocorim, persiflăm sau ironizăm învăţătura Lui. Să avem nădejde că Își va face milă de noi, așa cum a făcut-o faţă de acești doi minunaţi Apostoli”, a adăugat în încheiere Preasfințitul Părinte Ignatie.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 145

Id: 77222

Data: Jun 30, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).