Sfintii Trei Ierarhi cinstiți la Tulcea

Biserica cu hramul „Sfintii Trei Ierarhi” din municipiul Tulcea si-a sarbatorit, la 30 ianuarie 2014, ocrotitorii, pe Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur. Cu acest prilej, Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii, a savârsit Sfânta Liturghie arhiereasca, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Preasfintia Sa a adresat celor prezenti un cuvânt de învatatura în care a elogiat personalitatea celor trei mari ierarhi cinstiti astazi în Biserica Ortodoxa.

În cuvântul de învatatura rostit Preasfintia Sa a evidentiat calitatile deosebite ale Sfintilor Trei Ierarhi acelea de aparatori ai credintei, luminatori si povatuitori ai credinciosilor si sprijinitori ai celor saraci si asupriti: „Cei trei sfinti ierarhi ramân mari prin elocinta lor, prin învatatura lor dar mai ales pentru filantropia lor. Tocmai de aceea sunt exemple vii de urmat si astazi când lumea are nevoie imperioasa de modele si de povatuitori într – ale credintei si bunacuviintei” – a spus Preasfintia Sa.

La sfârsitul slujbei a fost oficiata slujba de pomenire pentru ctitorii acestui sfânt locas apoi parohia a împartit tuturor celor prezenti pachetele cu hrana, dupa cum ne-a transmis Arhid. Vasile Iulian.

Piatra de temelie a acestui sfânt lacas a fost pusa în anul 2008, iar în vara anului trecut Preasfintitul Visarion Episcopul Tulcii a binecuvântat începerea slujirii în noua biserica.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 364

Id: 37809

Data: Jan 30, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar