Sfintirea bisericii Pogorarea Sfantului Duh , jud. Hunedoara

2

Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, a slujit duminica, 24 iulie 2016, in biserica Pogorarea Sfantului Duh a filiei Plop din cadrul parohiei Ruda, protopopiatul Deva, judetul Hunedoara, informeaza site-ul oficial al Eparhiei.

Inconjurat de catre un sobor de preoti si diaconi, Preasfintitul Parinte Gurie a oficiat slujba de tarnosire a bisericii din localitatea Plop, urmata apoi de Sfanta Liturghie.

In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, Ierarhul le-a vorbit credinciosilor prezenti despre minunata lucrare a Bisericii lui Hristos in vietile oamenilor, atunci cand oamenii devin conlucratori cu harul divin si coslujitori cu preotii Bisericii, in fiecare activitate pe care comunitatea o realizeaza spre slava lui Dumnezeu. De asemenea, Preasfintia Sa, facand referire la pericopa evanghelica citita in aceasta a V-a duminica de dupa Rusalii, i-a indemnat pe credinciosi sa fie cu luare aminte si cu trezvie duhovniceasca la fiecare moment al vietii lor, astfel incat lumina lui Hristos coborata in inimile noastre sa acopere si sa copleseasca orice fel de neputinta omeneasca, caci cel care Il dobandeste pe Hristos isi regaseste chemarea sa primordiala de a deveni fiu al lui Dumnezeu dupa har si locuitor al Raiului duhovnicesc.

In cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Gurie l-a hirotesit sachelar pe pr. Simion Turcu, parohul comunitatii Ruda, felicitandu-l astfel pentru bogata activitate pastoral-misionara intreprinsa in cuprinsul parohiei pe care o pastoreste.

Dupa Sfanta Liturghie, la recomandarea precurnicului parinte paroh Simion Turcu, Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si al Hunedoarei, a inmanat mai multe gramate de multumire celor care au fost implicati in mod activ in realizarea proiectului de infrumusetare si restaurare a bisericii comunitatii din localitatea Plop.11-16-sf_evanghelist_matei

 

The post Sfintirea bisericii Pogorarea Sfantului Duh , jud. Hunedoara appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 817

Id: 60747

Data: Jul 25, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar