Simpozion internațional dedicat Mitropolitului Atanasie Crimca la Manastirea Dragomirna

Mănăstirea Dragomirna va organiza miercuri, 19 ianuarie, simpozionul internațional intitulat „Atanasie Crimca – ctitor și părinte filocalic” cu prilejul împlinirii a 393 de ani de la trecerea în veșnicie a fostului Mitropolit al Moldovei. Totodată, evenimentul va marca împlinirea a 420 de ani de la întemeierea așezământului monahal.

Simpozionul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Prezentarea lucrărilor științifice va fi precedată de oficierea Sfintei Liturghii în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a Mănăstirii Dragomirna.

Sesiunea de comunicări va fi moderată de arhid. Vasile Demciuc, consilier al sectorului Monumente, Patrimoniu și Arhitectură Bisericească. În cadrul evenimentului, zece experți români și străini vor prezenta lucrări științifice despre personalitatea și scrierile lui Atanasie Crimca, dar și despre istoria așezământului monahal.

După încheierea sesiunii de comunicări, va fi oficiată slujba de pomenire pentru Mitropolitul Atanasie Crimca la mormântul său din biserica mănăstirii.

Pentru a marca împlinirea a 420 de ani de la întemeierea mănăstirii, tot miercuri, va fi deschisă o expoziție cu facsimile după manuscrisele scriptoriului de la Dragomirna.

Evenimentul se va încheia printr-un moment artistic susținut de elevii de la Școala Gimnazială Grigorie Ghica Voievod din Suceava.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Foto credit: Arhivă Doxologia.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 49

Id: 75949

Data: Jan 18, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).