Simpozion pentru parinti si copii dedicat cinstirii eroilor neamului

_MG_0019

Parohia Scaune si Centrul de zi pentru copii Sfanta Mucenita Sofia din Bucuresti au organizat luni, 06 iunie 2016, Simpozionul Inaltarea Domnului si cinstirea eroilor neamului, sustinut de profesoara Viorica Provian si de Parintele Jenica Dantis, parohul Bisericii Scaune.

In deschiderea simpozionului, parintele paroh a rostit o scurta prelegere copiilor, parintilor si invitatilor prezenti, in care a subliniat rolul spiritual al sarbatorii Inaltarii Domnului in drumul spre mantuire si desavarsire al fiecarui crestin:

Timp de patruzeci de zile de la Sfintele Pasti, Iisus S-a aratat de mai multe ori Apostolilor Sai, le-a vorbit din nou despre Imparatia lui Dumnezeu si le-a poruncit sa mearga in toata lumea ca sa-i invete pe oameni si sa-i boteze in numele Sfintei Treimi. Inainte de a se desparti de Apostolii Sai, Mantuitorul le-a fagaduit ca le va trimite pe Duhul Sfant, Care, venind asupra lor, le va da putere sa fie martorii Invierii Lui pana la marginile pamantului. In cea de-a patruzecea zi de la Invierea Sa, Iisus i-a dus pe Apostoli pe Muntele Maslinilor, in afara Ierusalimului, ii binecuvanteaza  si apoi se Inalta la cer, unde sta de-a dreapta Tatalui. Prin puterea si lucrarea Sfantului Duh, Hristos este pururea prezent in Biserica, in mijlocul si in viata celor ce-L iubesc pe El. Inaltandu-se la cer, Hristos pe toti ne asteapta ca rand pe rand si noi sa-L urmam. Prin Inaltarea Sa la ceruri, Mantuitorul Inviat, ridica firea umana  aratand prin aceasta minune nu numai originea Sa dumnezeiasca, ci si destinatia finala a naturii umane.

In continuare, profesoara Viorica Provian le-a vorbit copiilor despre importanta jertfei eroilor neamului romanesc, dar si despre cinstirea cuvenita lor ca o dovada a iubirii de tara si o datorie a fiecarui crestin.

[gallery link="file" ids="134934,134935"]

The post Simpozion pentru parinti si copii dedicat cinstirii eroilor neamului appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 635

Id: 60111

Data: Jun 9, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei