Slujire arhiereasca in protopopiatul Aiud

Mâine, 10 noiembrie când facem pomenirea Sfintilor Apostoli Olimp, Rodion, Erast si Sosipatru, Biserica Ortodoxa se va afla în a XXV-a duminica dupa Rusalii. Pericopa evanghelica ce se va citi la Sfânta Liturghie din cap. 10, versetele de la 25 la 37 din Evanghelia dupa Luca, prezinta Pilda Samarineanului milostiv.

Potrivit reintregirea.ro, Înaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în aceasta duminica din perioada Octoihului în mijlocul credinciosilor din localitatea Razboieni, protopopiatul Aiud. Înaltpreasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie si va rosti cuvântul de învatatura la biserica cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”. Credinciosii ortodocsi din Razboieni se afla sub pastorirea parintelui Vladimir Beregoi. De asemenea tot sub coordonarea parintelui paroh se afla si Asezamântul social „Sfântul Serafim de Sarov” ce cuprinde un Centru de zi pentru copii si un Serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu.

Mai multe detalii despre prezenta Înaltpreasfinției Sale la Razboieni a oferit parintele paroh:

„Pentru parohia noastra duminica, 10 noiembrie, este un eveniment deosebit, Înaltpreasfintitul Parinte Irineu Arhiepiscop al Alba Iuliei va fi prezent în mijlocul nostru., pentru a sluji Sfânta Liturghie si de a binecuvânta lucrarile de reparatii ce s-au efectuat la biseria parohiala cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din localitatea Razboieni. Aceasta biserica fiind construita în jurul anului 1911 au fost necesare mai multe lucrari de reparatie. În ultima perioada s-au facut aceste lucrari printre care enumeram: s-a schimbat integral acoperisul bisericii, fatada bisericii, s-a schimbat instalatia electrica veche de 65 de ani si care reprezenta un adevarat pericol, interiorul s-a tencuit si s-a pregatit pentru pictura în tehnica fresco si alte lucrari care au facut biserica frumoasa. Tot duminica se împlinesc doi ani de la deschiderea asezamântului social „Sfântul Serafim de Sarov” si „Sfântul Simion Ştefan”. Acest asezamânt a fost sfintit în urma cu doi ani de catre Înaltpreasfințitul Parinte si iata ca la doi ani ne vom bucura împreuna si vom aduce multumire lui Dumnezeu pentru tot sporul si ajutorul daruit acestei parohii si asezamântului care ocroteste zilnic 35 de copii si 35 de batrâni de pe raza localitatii Razboieni. Copiii si batrânii primesc zilnic sprijinul si ajutorul biericii prin daruirea si implicarea directa a celor care se ostenesc zi de zi pentru buna functionare a acestui asezamânt. Ne vom bucura de prezenta întâistatatorului eparhiei noastre, pe care îl asteptam cu mult drag în mijlocul nostru, pentru a rosti cuvântul sau de învatatura hranindu-ne sufletele si daruindu-ne putere pentru ca mai departe, cu multa daruire si implicare sa slujim Biserica si neamul nostru românesc.”

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 301

Id: 35377

Data: Nov 9, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei