Slujire arhiereasca la hramul Manastirii Piatra Scrisa

????????????????????????????????????

In prima duminica dupa Rusalii (26 iunie 2016), Manastirea Piatra Scrisa din judetul Caras-Severin si-a sarbatorit hramul. Cu acest prilej Sfanta Liturghie a fost oficiata de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in foisorul de vara din incinta manastirii, informeaza Diac. Pavel Canea si Darius Herea de la Biroul de Presa al Episcopiei Caransebesului.

In cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotonit diacon pe tanarul teolog Adrian Gaina.

Raspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebesului.

Dupa Sfanta Liturghie a avut loc un spectacol folcloric sustinut de catre copii si tineri, intitulat Tinerii Banateni, pastratori ai portului, graiului si traditiilor Banatului Montan si care a avut ca scop promovarea traditiilor, cantului si a portului traditional banatean.

Evenimentul organizat de catre obstea Manastirii Piatra Scrisa , Primaria Armenis si Parohia Armenis, a fost organizat in contextul anului 2016, declarat in Patriarhia Romana ca An omagial al educatiei tineretului crestin ortodox .

Credinciosii s-au obisnuit ca in fiecare an in prima duminica dupa Rusalii sa vina in numar mare in pelerinaj la aceasta manastire si sa se inchine la icoana Preasfintei Treimi de pe stanca, iar apoi sa urce in curtea manastirii si sa participe la Sfanta Liturghie. Multumim tuturor celor care au venit cu dragoste sa se roage impreuna cu noi, preoti si credinciosi, care s-au ostenit si in mod special ctitorilor care cu foarte multa daruinta ajuta la renovarea si infrumusetarea acestui asezamant monahal, a subliniat Preasfintitul Parinte Lucian.

***

Prima mentiune documentara, sigura despre Piatra Scrisa, apare pe o harta militara austriaca din anul 1788, in care pe acest loc este trecuta Stanca Sfintei Treimi . Icoana a fost gasita in timpul lucrarilor la calea ferata ce urma sa lege Caransebesul de Orsova, ea putand fi vazuta si astazi pe stanca negricioasa. Noua biserica a manastirii a fost tarnosita in anul 2008, de catre Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, la hramul asezamantului manastiresc. In prezent se lucreaza la biserica manastirii, in special la acoperis.

[gallery link="file" ids="136628,136629"]

 

 

The post Slujire arhiereasca la hramul Manastirii Piatra Scrisa appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 505

Id: 60397

Data: Jun 27, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei