Spectacol cultural-artistic: Sfantul Nicolae in mijlocul copiilor, editia a VIII-a

Spectacol Sf Nicolae

In Aula Magna Teoctist Patriarhul din cadrul Palatului Patriarhiei va avea loc luni, 5 decembrie 2016, incepand cu orele 1700, editia a VIII-a a spectacolului cultural-artistic Sfantul Nicolae in mijlocul copiilor, informeaza Cristinel Rusu, Inspector Eparhial in cadrul Sectorului invatamant si activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Spectacolul cultural-artistic Sfantul Nicolae in mijlocul copiilor este dedicat elevilor de la clasele I pana la clasa a VI-a inclusiv din unitatile de invatamant bucurestene, cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani. Spectacolul se va desfasura pe doua sectiuni si va cuprinde trei mini-concerte de colinde si trei mini-scenete.

In perioada 24 octombrie - 25 noiembrie 2016, va avea loc o selectie la nivelul Protopopiatelor Capitalei la care se pot inscrie parohiile impreuna cu una din scolile de pe teritoriul lor canonic. La finalul selectiei, se va desemna parohia care va reprezenta fiecare Protopopiat in parte la Spectacolul cultural-artistic Sfantul Nicolae in mijlocul copiilor din data de 5 decembrie 2016.

Rezultatele asteptate sunt reprezentate in primul rand de bucuria de a transmite o marturie despre credinta stramoseasca pe care o impartasim si despre traditiile noastre populare. De asemenea, va fi o marturie publica si un spectacol prin care vom contribui la cultivarea dragostei fata de tara si fata de Biserica Ortodoxa Romana si la respectarea valorilor traditionale si a afirmarii propriei identitati religioase, culturale si nationale.

Spectacolul este organizat in colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti, Protopopiatele I-VI Capitala, Palatul Patriarhiei – Centrul de conferinte, Centrul de Presa Basilica si Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi (A.S.T.O.).

Scopul spectacolului este de a promova sarbatorile religioase, de a cultiva dragostea fata de sfinti si de a educa elevii in sensul respectarii valorilor traditionale si a afirmarii propriei identitati religioase, culturale si nationale. De asemenea, se urmareste o stimulare a elevilor talentati la muzica si poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii nationale. Prin acest spectacol se promoveaza colaborarea dintre preotii parohi din Bucuresti, profesorii de Religie, parinti si elevi, dintre Biserica - Familie - Şcoala.

Evenimentul este organizat, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, de Sectorul invatamant si activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Foto: Arhiva

 

 

 

 

The post Spectacol cultural-artistic: Sfantul Nicolae in mijlocul copiilor, editia a VIII-a appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 421

Id: 61372

Data: Nov 18, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei