Spectacolul de binefacere O sansa pentru fiecare , la Timisoara

Concert caritabil Timisoara

Sute de timisoreni au participat duminica, 18 septembrie, in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, la un spectacol de binefacere, organizat de Mitropolia Banatului, Fundatia Preot Ioan Olariu , Parohia Timisoara-Iosefin si Filarmonica Banatul, informeaza Razvan Fibisan, de la Biroul de presa al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Invitati ai spectacolului au fost Cvartetul Furiant din Berlin, precum si soprana Ecaterina Lal Coresi si basul Teodor Coresi de la Opera din Viena, acompaniati de Ansamblul Vienna Opera Company. Cvartetul Furiant a interpretat piese din muzica de camera contemporana: Cvartetul nr. 2 in Do Major, op. 20, de Joseph Haydn si Cvartetul nr. 2 in La Mojor, op. 68, de Dimitri Șostakovici, iar cei doi solisti au interpretat liduri si arii din operele compozitorilor clasici: G. Verdi: Otello – Ave Maria; G. Rossini: La Danza; Johann Strauss: Tritsch-Tratsch Polka; etc.

La inceputul spectacolului, directorul Filarmonicii Ioan Garboni a apreciat colaborarea permanenta dintre Fundatia Preot Ioan Olariu si Filarmonica Banatul. In continuare, parintele Ionel Popescu a prezentat misiunea fundatiei, subliniind dezvoltarea sistemului de caritate in spirit crestin-umanitar in comunitatile din Parohia Ortodoxa Iosefin si oferirea de servicii sociale, medicale, culturale si educationale, necesare rezolvarii problemelor comunitatii.

Spectacolul de binefacere, organizat la implinirea a 8 ani de la infiintarea Fundatiei noastre parohiale <<Preot Ioan Olariu>>, are scopul de a prezenta proiectele pe care noi le derulam in folosul semenilor nostri. Un profesor de Noul Testament spunea: <<Calea spre Dumnezeu trece prin iubirea aproapelui>>. Acest lucru il face si fundatia, impreuna cu Parohia Iosefin, intrucat ambele sustin astfel de prioecte pentru semenii aflati in nevoi si in suferinte. Ne-am orientat, in primul rand, spre credinciosii in varsta, fara apartinatori. In al doilea rand, ne-am orientat spre copiii care provin din familii numeroase, cu posibilitati materiale reduse, aflati in pericolul de a abandona scoala. Acestor copii, elevi si studenti, le oferim burse lunare, rechizite, alimente si imbracaminte, facand in felul acesta un apostolat laic. Pe de alta parte, organizam acest concert si pentru ceilalti credinciosi din orasul nostru, ca toti sa constientizam cat de necesara este implicarea oamenilor in astfel de actiuni filantropice, atat de necesare in vremurile noastre, a mentionat parintele paroh Ionel Popescu.

Moderatorul serii a fost conf. dr. Claudiu T. Ariesan, de la Universitatea de Vest din Timisoara, care a prezentat portofoliul artistic al invitatilor. Pe timpul desfasurarii spectacolului au fost prezentate imagini din activitatea Parohiei Timisoara-Iosefin, in perioada 2009-2016.

De 8 ani, membri Fundatiei <<Preot Ioan Olariu>> reusesc sa sutina mai multe operatii grele de care au avut nevoie semenii nostri, ducandu-se aici majoritatea fondurilor. De asemenea, reusim sa distribuim, in zilele de sambata si duminica, trei feluri de mancare la familiile neajutorate. Totodata, de 3 ani sprijinim tinerii cu potential la invatatura din scoala si universitate care nu au posibilitati materiale, a declarat dr. Ing. Ștefan Duna, vicepresedintele Consiliului Director al fundatiei.

Fundatia Preot Ioan Olariu este o fundatie crestina, de dezvoltare comunitara, de caritate, infiintata in 2008, avand in prezent 43 de membri. Din anul 2013 a fost demarat proiectul Sprijin la distanta - O sansa pentru fiecare , prin care acorda burse lunare unor elevi si studenti cu rezultate foarte bune la invatatura, preocupati de pregatirea lor profesionala, dar care provin din familii cu venituri modeste. Impreuna cu Parohia Iosefin, fundatia sprijina comunitatea credinciosilor cu deficiente de vorbire si auz, singura din Vestul tarii deservita de un preot care slujeste Sfanta Liturghie in limbajul mimico-gestual.

[gallery link="file" columns="2" ids="144867,144868"]

 

The post Spectacolul de binefacere O sansa pentru fiecare , la Timisoara appeared first on Basilica.ro - Agentia de Știri a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 487

Id: 61107

Data: Sep 20, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei