Susținatorii orei de religie apreciați de Patriarhul Romaniei: Importanța lucrarii lor o vom percepe in timp

Mai multe cadre didactice și alte persoane care s-au implicat în mod constant în susținerea predării religiei în școlile publice au fost distinse luni cu Diploma omagială și Medalia comemorativă a anului 2019 la Palatul Patriarhiei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a mulțumit și i-a încurajat să fie în continuare „în stare de veghe și acțiune”.

„Este vorba de o lucrare mare, sfântă, misionară pe care nu o percepem în importanța ei în mod suficient poate astăzi, ci doar în timp. Pentru că roadele investițiilor de ordin spiritual se constată după o vreme mai îndelungată”, a spus Preafericirea Sa.

Părintele Patriarh a apreciat că o educație creștină, sfântă și bine-făcută este pregătire nu doar pentru viața terestră, ci și pentru viața de după moarte, adică viața din Împărăția cerurilor.

„O mulțime de sfinți de la noi din calendar sunt, în primul rând, rezultatul educației din familie și din școală”, a precizat Patriarhul.

Pe lângă distincțiile Anului Omagial și Comemorativ 2019, Patriarhul le-a oferit cadrelor didactice și volumele „Credința și educația, principalele lumini ale vieții” și „Eminescu și Biserica”.

„Sunt doar semne modeste de mare prețuire pentru activitatea dumneavoastră trecută, prezentă și viitoare”, le-a spus Părintele Patriarh celor care s‑au implicat din partea Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie în susţinerea orei de religie în şcolile publice.

Au fost evidențiate următoarele persoane:

  • Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației Naționale;
  • Vasile Timiș, Inspector General pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educației Naționale;
  • Irina Horga, cercetător științific la Institutul de Științe ale Educației;
  • Mihaela Zăbavă, consilier superior Religie și discipline teologice în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare;
  • Liana Stanciu, președinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
  • Andrei Manea, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
  • Nicoleta Bucur, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
  • Doru Iamandei, membru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie;
  • Cristian Alexa, Inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, fost președinte al Asociației Profesorilor de Religie;
  • Julieta Mihăilescu, director al Școlii Gimnaziale „Maica Domnului” din București, Sectorul 2, președinte al Asociației Profesorilor de Religie.
Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei