Tineri frumosi si plini de viata, in tabara la Manastirea Caraiman

tabara (3)

Tinerii participanti la tabara Traditie si noutate, organizata in Mitropolia Munteniei si Dobrogei, se afla de cateva zile la manastirea Caraiman, dupa cum ne-a precizat Mihai Grobnicu, inspector in cadrul Sectorului Invatamant si activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Sosirea la Manastirea Caraiman a avut loc duminica, 24 iulie 2016, in jurul orei 18:00. Imediat dupa cazare si masa de seara, tinerii au participat la Seara culturala, o sesiune de discutii non-formale, moderata de dl. Marius Ciulu (inspector in cadrul Sectorului teologic-educational al Patriarhiei Romane), cu scopul de a se cunoaste intre ei si de a prezenta elemente specifice zonei din care provine fiecare. Sesiunea s-a incheiat cu rostirea rugaciunii de seara.

Luni, in cea de-a doua zi, dupa rugaciunea de dimineata si micul-dejun, intregul grup a urcat cu telecabina de la Busteni catre Babele si de acolo spre Crucea Eroilor Neamului, situata la baza varfului Caraiman, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase zone geografice din zona.

La intoarcerea de pe munte, grupul s-a reunit pentru o sesiune de discutii in care s-a prezentat specificul regiunii gazda. Coordonatorul grupului, diac. Mugurel Craciun (inspector eparhial), alaturi de responsabilii de grup, domnisoara Miruna Vieru (membra ASTO) si domnii Marius Ciulu si Alexandru Ștefan Matache (inspector eparhial), au prezentat participantilor elementele de istorie, traditie si cultura, specifice mitropoliei Munteniei si Dobrogei, dar si cateva informatii legate de administratia bisericeasca.

La finalul zilei, intregul grup a urmarit filmul The Pursuit of Happyness, dupa care au urmat o serie de comentarii cu privire la tema filmului si elementele morale surprinse de scenariul peliculei.

In ziua de marti, toti tinerii au participat la sesiunile de formare organizate cu prilejul acestei tabere, cu temele: Management de proiect si Comunicare. Sesiunile de formare sunt sustinute de dl. Catalin-Ionut Birsan si dl. Victor Vladut, membri ai Asociatiei Tinerii Uniti.

Tabara se incheie vineri, 29 iulie 2016.

[gallery link="file" columns="4" size="full" ids="138645,138646,138647,138648"]

The post Tineri frumosi si plini de viata, in tabara la Manastirea Caraiman appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 1113

Id: 60774

Data: Jul 27, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar