Toata opera poetului național intr-o aplicație mobila. Scopul: apropierea tineretului de Eminescu

De aproape un an de zile, românii au acces la opera integrală a poetului național direct de pe telefonul mobil în mod gratuit.

Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS are ca scop apropierea tineretului de „omul deplin al culturii române”.

Aplicația a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociației NeamUnit.

Proiectul a fost anunţat cu prilejul Zilei Culturii Naţionale 2019, aplicaţia fiind disponibilă pentru utilizatorii de Android începând cu 21 februarie, iar pentru cei cu iOS începând cu 27 februarie.

Aplicația are un motor de căutare relativ flexibil, axat pe cuvinte cheie sau expresii, care funcționează atât în interiorul fiecărui volum, cât și în întreaga operă. Totodată, există o bază de date, numită căutare avansată, unde întreaga operă poate fi grupată după localitatea în care a fost tipărită prima oară, anul primei publicări sau după volumul ediției de față.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 83

Id: 68882

Data: Jan 15, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar