Trupul Bisericii este ranit din cauza numarului mare de avorturi

În deschiderea evenimentului, pr. Radu Brânză, referent în cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, a mulţumit invitaţilor din ţară şi străinătate pentru efortul pe care l-au făcut prin faptul că sunt prezenţi la Zilele de Conferinţe pe teme Pro Vita. Apoi, pr. Iulian Negru, consilier în cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, a transmis binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, „care s-a bucurat de organizarea Zilelor Pro Vita, fiind preocupat de numărul mare de avorturi“. „Trupul Bisericii este rănit din cauza numărului mare de avorturi şi pentru că femeile sunt traumatizate în urma pruncuciderii. Atitudinea Bisericii faţă de această problematică este una corectă, Sfinţii Părinţi îndemnându-ne să ignorăm răul şi să ne focalizăm în a săvârşi binele“, a spus pr. Iulian Negru, care a felicitat apoi echipa Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Prezent la eveniment, pr. prof. univ. dr. Gheorghe Popa, prorectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iaşi, a remarcat că „mărturiile din programul Zilelor Pro Vita sunt destul de consistente, putând constitui un mijloc de sensibilizare atât în interiorul, cât şi în afara Bisericii. Valoarea şi demnitatea vieţii este universală şi priveşte pe fiecare persoană şi comunitate umană care îşi orânduieşte viaţa cu anumite principii universale“, a amintit pr. prof. univ. dr. Gheorghe Popa. La rândul său, pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, a apreciat faptul că participarea instituţiei pe care o reprezintă la Ziele Pro Vita „este mai mult decât necesară“ întrucât „Facultatea de Teologie propovăduieşte viaţa“.

În continuare, pr. Radu Brânză a motivat organizarea Zilelor Pro Vita la Iaşi, apoi au început mărturiile invitaţilor cu privire la avort, urmate de discuţii. Invitaţii acestei ediţii a Zilelor Pro Vita sunt Kay Painter şi Julie Thomas, misionare ale vieţii din America, Inge Turkauf, scriitoare şi actriţă, preşedintă a organizaţiei „Pro Immaculata“, şi Cristina Stamate, actriţă.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 372

Id: 23794

Data: Aug 10, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei