Un nou numar al revistei Viața parohiala

Conținutul este structurat în 8 pagini, ce debutează cu articolul „Binecuvântare și blestem”, semnat de Pr. Mihail Ungureanu, ce ocupă și paginile doi și trei. Articolul face referire la binecuvântarea ca act divin și preamărire a lui Dumnezeu pe de o parte, iar pe de altă parte la  blestemele ca pedespe divine. Articolul pare a se adresa unui public familiarizat cu limbajul și problematica teologică de complexitate.

În același ton continuă și articolul din pagina șase, „Legământul cu Noe”, care vorbește despre referatul biblic al legământului noahitic alcătuit din șapte porunci prohibitive adresate întregii umanități. Mai accesibile cititorului obișnuit sunt fragmentul „Despre vrăjitorie și blestem”, extras din volumul al patrulea al seriei Ne vorbește părintele Cleopa și cel intitulat (volumul 4). Nu mai puțin interesante sunt referirile la problema căsătoriei.

Un alt articol elaborat este cel semnat de Prof. Ovidiu Ursache, intitulat „Drepturile omului și libertățile fundamentale sau drepturile și libertățile fundamentale ale omului”.

Colegiul de redacție este unul destul de numeros fiind format din 10 membri și acoperă o arie largă de domenii, precum: teologie, spiritualitate, cultură, educație, economie, administrație și integrare europeană.

Deși forma grafică este una modestă, atât sub aspectul formatului – 8 pagini A3 capsate la colț, cât și al formulei grafice – aranjarea în pagină are un aspect monolitic, ce poate descuraja pe cititorul de ocazie – merită, categoric, remarcat efortul editării acestei reviste. (Cezar Cîrlan)

Află cum poți prelua titlurile din Doxologia
în saitul sau blogul personal!

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 381

Id: 18347

Data: Dec 3, 2011

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar