Veniturile Agentiei de pelerinaj Basilica Travel sunt folosite exclusiv pentru activitati pastorale si sociale ale Bisericii

Spy News Basilica Travel Pelerinaje

Referitor la articolul tendentios intitulat Nu au bani de Catedrala, dar fac bani frumosi din pelerinaje! Dezvaluiri din culisele afacerilor coordonate de oameni de incredere ai Patriarhului Daniel, publicat pe site-ul Spy News in ziua de 22 august 2016, facem urmatoarele precizari necesare din perspectiva unei corecte informari:

Patriarhia Romana a infiintat Birouri de pelerinaje cu respectarea legislatiei in vigoare pentru a veni in intampinarea dorintei unui numar tot mai mare de credinciosi de  a merge in pelerinaj la locurile sfinte crestine. Spre deosebire de excursiile organizate de agentiile de turism din Romania, pelerinajele organizate de Patriarhia Romana au o importanta dimensiune pastoral-duhovniceasca. Din acest motiv, dar si datorita serviciilor profesioniste performante de care beneficiaza, un numar tot mai mare de romani din tara si din diaspora romana prefera Agentia de pelerinaj a Patriarhiei Romane.

Agentia de pelerinaj BASILICA TRAVEL a Patriarhiei Romane este organizata  ca societate comerciala potrivit legislatiei romane si europene in vigoare, cu autorizare de functionare si brevet din partea Ministerului Turismului, fiind platitoare exemplara de taxe si impozite, inclusiv de TVA, ca si celelalte agentii de turism din Romania. Diferenta fata de alte agentii de turism consta in faptul ca veniturile realizate de BASILICA TRAVEL sunt folosite exclusiv pentru opera culturala, pastorala si social-filantropica a Bisericii.

In mod concret, din veniturile obtinute prin pelerinaje este sprijinita consistent si constant activitatea misionar-culturala a catorva componente ale Centrului de Presa Basilica al Patriarhiei Romane, si anume: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, Ziarul LUMINA (in special suplimentul Lumina Pelerinului), prin care se edifica spiritual Biserica din sufletele credinciosilor romani in fiecare zi.

In virtutea unui parteneriat cu Asociatia Nevazatorilor din Romania, Agentia BASILICA TRAVEL a oferit si ofera pelerinaje gratuite pentru persoane nevazatoare. De serviciile gratuite ale Agentiei  s-au bucurat, adesea, copiii din Centrul Sfanta Sofia din Bucuresti. Agentia BASILICA TRAVEL a contribuit major la imbunatatirea conditiilor de cazare din Asezamantul romanesc de la Ierihon, precum si la renovarea si dotarea spatiilor de cazare de la Baza de odihna si tratament Sfantul Pantelimon a Centrului social-pastoral Sfanta Maria – Techirghiol, precum si la alte nevoi urgente ale Patriarhiei.

Mentionam ca pe langa sustinerea multiplelor activitati social-filantropice, cultural-misionare si educationale desfasurate permanent de Patriarhia Romana,  veniturile obtinute din activitatea Agentiei BASILICA TRAVEL sunt folosite uneori si pentru ajutorarea pelerinilor saraci, batrani sau tineri.

In acest context regretam faptul ca site-ul Spy News nu a manifestat acelasi interes profesional si pentru informatiile statistice date publicitatii la inceputul acestui an de Patriarhia Romana in legatura cu opera social-filantropica a Bisericii.

Daca ar fi acordat atentia cuvenita acelor informatii statistice, ar fi aflat ca in Patriarhia Romana functioneaza 766 de institutii si servicii sociale destinate tuturor categoriile defavorizate, inclusiv persoane sinistrate. Astfel, in anul 2015, la nivelul Patriarhiei Romane, s-au cheltuit aproape 123 milioane de lei exclusiv pentru opera social-filantropica a Bisericii.

De aceea, termenul profit este impropriu cultelor religioase, intrucat la sfarsitul fiecarui an sumele ramase necheltuite sunt transferate pentru sustinerea activitatii, proiectelor si programelor Bisericii aflate in derulare pe anul urmator.

In concluzie, consideram ca articolul publicat de Spy News este unul incorect si tendentios, pentru a descuraja sustinerea construirii Catedralei Nationale dedicata Eroilor Romani din toate timpurile.

 Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

The post Veniturile Agentiei de pelerinaj Basilica Travel sunt folosite exclusiv pentru activitati pastorale si sociale ale Bisericii appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 538

Id: 60886

Data: Aug 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei