Ziua Romaniei la cea mai tanără Misiune a Arhiepiscopiei din SUA, in Columbia

Ziua Romaniei a fost sărbătorită sambăta trecută la cea mai tanără Misiune a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din SUA, cea din orașul Columbia, Carolina de Sud, păstorită și administrată de preotul Nicolae Clempuș.

„Pe 2 decembrie 2023, copii de toate varstele, adolescenți, părinți și bunici, toți cu rădăcini romanești și-au dat intalnire la Biserica Ortodoxă Greacă din Columbia, capitala statului Carolina de Sud, acolo unde Părintele Nicolae Clempuș, in calitate de preot slujitor al Misiunii Ortodoxe Romane din Columbia, a săvarșit Sfanta Liturghie in dulcea și frumoasa limbă romană”, se arată pe site-ul Mitropoliei celor două Americi.

Momentul de sambătă a marcat totodată inaugurarea noii locații de slujire pentru tanăra misiune.

Comunitatea romanească va utiliza biserica veche grecească din oraș cu binecuvantarea Mitropolitului Alexios al Atlantei și cu sprijinul preotului Michael Platanis, paroh al Bisericii Ortodoxe Grecești „Sfanta Treime” din Columbia.

„Credincioșii romani care au venit la biserică imbrăcați in straie tradiționale populare și copiii care au purtat cu mandrie portul bunicilor și au rostit limba dulce a strămoșilor au făcut ca prima Sf. Liturghie in acest locaș de cult să fie una deosebită”, relatează Mihaela Livingston, membră a comunității din Columbia.

Prezența numeroasă a credincioșilor și directa lor implicare arată dorința și nevoia de a avea o biserică romanească in zona Columbiei, statul Carolina de Sud.

Citește și Biserica Ortodoxă Romană, tot mai prezentă in America Latină: Noi misiuni, site oficial in limba spaniolă

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 59

Id: 79781

Data: Dec 6, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).