25 de ani de studii ortodoxe la Universitatea din Cambridge ��

Duminică s-au implinit 25 de ani de la inregistrarea oficială a Institutului pentru studii creștin-ortodoxe de la Cambridge (IOCS – Institute for Orthodox Christian Studies). In prezent, directorul instituției de invățămant este un roman, pr. Dragoș Herescu.

Cu această ocazie, Institutul a comandat o icoană aniversară a Mantuitorului, in compoziția căreia au fost incluse anumite elemente reprezentative pentru instituția de invățămant.

Evenimentele aniversare, planificate incă de la inceputul anului, vor incepe in data de 26 iunie cu o recepție a donatorilor la Westminster Abbey.

Următorul eveniment aniversar, intitulat „Ziua Ortodoxă”, va avea loc in data de 3 august, la Catedrala din Southpark, Londra, și va fi dedicat promovării institutului.

In a doua parte a anului, Institutul pentru studii creștin-ortodoxe de la Cambridge va organiza o zi dedicată absolvenților și un concert de strangere de fonduri.

Institutul pentru studii creștin-ortodoxe de la Cambridge a fost fondat in anul 1999 și este membru al Federației Teologice de la Cambridge.

Foto credit: The Institute for Orthodox Christian Studies – Cambridge / Facebook


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 30

Id: 81204

Data: Jun 11, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).