Ajuta Pro Vita Iași sa ofere burse lunare pentru 100 de elevi excepționali proveniți din familii numeroase

Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor susține la studii 100 de copii și tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț. Aceștia provin din familii numeroase cu peste 7 copii și au rezultate foarte bune la învățătură.

Unii fac naveta zilnic sute de km pentru meditații, alții nu reușesc să ajungă la orele de canto din cauza lipsei transportului în sat. Unii vor să devină arhitecți, polițiști, artiști, alții medici, avocați, meteorologi.

„Noi îi susținem cu o bursă lunară de studiu în valoare de 200 de lei. Sunt tineri excepționali, cu rezultate remarcabile la studii, talentați în cele mai diverse domenii, cu aspirații înalte și dorința de a contribui la schimbarea în bine a societății”, transmit reprezentanții Pro Vita Iași.

 În perioada 15 iunie-15 iulie, departamentul pro-viață al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară campania de strângere de fonduri pentru a-i putea susține la studii în anul școlar/universitar 2022-2023.

Pe pagina de Facebook Pro Vita Iași vor fi publicate timp de o lună  filmulețe de prezentare a bursierilor.

Pro Vita Iași derulează proiectul de susținere la studii din anul 2016. Proiectul burselor se desfășoară în cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”.

Arhiepiscopia a dezvoltat special pentru acești copii și un program de dezvoltare personală, orientare vocațională și consiliere în carieră. Participarea la ateliere și workshopuri specializate îi ajută să găsească răspunsurile la întrebările care îi preocupă, să își dezvolte diverse abilități și să își crească stima de sine.


Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie.

În 2018, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis înființarea de Departamente Pro Vita în toate eparhiile din cuprinsul său.

Donează

Cont Lei: RO08CECEIS1030RON1014342
Banca: CEC Bank
Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei
CIF: 5334656
Detalii plată: bursa studiu

Foto credit: Montaj Basilica.ro cu imagini de la Facebook / Pro Vita Iași

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 147

Id: 77160

Data: Jun 16, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).