Ambasadorul David Saranga a vizitat pentru prima oara manastirile din Bucovina | A fost uimitor

Ambasadorul Israelului în România a vizitat săptămâna aceasta pentru prima oară Bucovina şi Mănăstirile din Nordul Moldovei. Oficialul israelian a fost impresionat de monumentele religioase, dar şi de căldura oamenilor locului.

Nu este nimic asemănător ospitalității generoase a poporului român, mai ales a celor din regiunea Bucovinei, a notat ambasadorul pe contul de Facebook.

Pe parcursul vizitei din 21 aprilie, ES David Saranga a fost însoțit, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de Arhid. Vasile M. Demciuc și Pr. Constantin Oprea, consilieri eparhiali.

Ambasadorul David Saranga împreună cu reprezentanţii arhiepiscopiei. Foto credit: David Saranga.

„Domnul ambasador a exprimat recunoştinţă pentru primire, subliniind că în timpul misiunii sale diplomatice în România, a învățat limba română, a putut cunoaşte mai bine cultura, tradiţia şi spiritualitatea poporului român, explicând astfel şi motivaţia de ce a ales să viziteze judeţul Suceava. A menţionat faptul că Statul Israel are frumoase legături cu România, încă din perioada când pictorului Reuven Rubin, născut în România, devenea primul Ambasador al Israelului în țara noastră”.

„A amintit acest fapt întrucât primul ambasador al Statului Israel în România, a pictat la sfârșitul secolului al XIX-lea câteva tablouri ce reprezentau imagini din bisericile și mănăstirile din Bucovina”, au declarat reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Ambasadorul a vizitat la Mănăstirile Voroneț, Moldovița, Sucevița și Putna. Oficialul israelian a apreciat modul în care aceste mănăstiri – monumente istorice, parte din ele incluse în Patrimoniul UNESCO, sunt conservate, viața monahală existentă și modul în care sunt valorificate piesele de patrimoniu expuse în muzeele mănăstirești.

La Mănăstirea Putna, ES David Saranga a vizitat atelierele de pictură, şi restaurare. A evidenţiat cât de ştie  Biserica  să  păstreze  valorile  sale, valori  care sunt o adevărată carte de identitate spirituală a poporului român.

La mănăstirea Suceviţa. Foto credit: David Saranga.

La încheierea vizitei, oficialul israelian a transmis mulţumiri Arhiepiscopului Calinic pentru pentru ospitalitatea pe care  a  întâlnit-o şi pentru căldura cu care a fost primit în fiecare loc.

Foto credit: ES David Saranga

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 115

Id: 73358

Data: Apr 23, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).