Apel emoționant la susținerea centrului de ingrijiri paliative pentru copii: unii și-au donat pușculița

Părintele Doctor Bogdan Chiorean, directorul Centrului de ingrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului din Cluj-Napoca, a făcut un apel emoționant la susținere pentru construirea noului al doilea centru de ingrijiri paliative, dedicat copiilor cu boli cronice progresive.

„Nu m-am gandit niciodată că un spital pentru copiii bolnavi aflați in stadii avansate și terminale poate fi construit chiar de copii”, a scris clericul duminică pe Facebook. „Unii copii și-au donat pușculița, vărsand cu nesaț de fapte bune tot ce aveau in ea, fără să numere inainte.”

„Un fost coleg de liceu, preot și el, a donat toți banii care s-au adunat – ca dar – la botezul unuia dintre copiii lui. Alții au organizat targuri caritabile de Crăciun și de Mărțișor. Nu-i pomenesc nominal, că vreau ca Dumnezeu să-i strige mai apăsat atunci cand o fi de citit catalogul celor cu suflet de inocenți.”

Piatra de temelie a fost pusă in octombrie 2022, iar arhiepiscopia se așteaptă să primească in această primăvară autorizația de construcție.

„O bună parte din cărămidă asudă de nerăbdare intr-un depozit, la doar cațiva kilometri distanță”, a mai scris Părintele Bogdan Chiorean.

„La inaugurare, m-aș bucura să fim cu toții acolo! Să ne deghizam in personaje de basm, ca să putem scăpa lacrimi in tihnă prin spatele unor măști vesele. Pană la urmă, in situațiile astea e-așa de important să fii prezent. Doar să fii prezent.”

„Sf. Hristofor” va fi al doilea centru dedicat ingrijirilor paliative construit de arhiepiscopie, după Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie”, inființat de vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș și inaugurat in 2012.

Necesitatea unui centru de paliație pentru copii a apărut după ce, in cei 10 ani de funcționare a primului centru, au fost primite numeroase cereri de astfel de servicii, care nu au putut fi onorate, a mărturisit Părintele Medic Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrului „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca.

Terenul pentru noul centru se află pe strada Triajului din Sannicoară și a fost donat de familia Părintelui Lorand Emanuel Komives.

Cele două centre de ingrijiri paliative sunt inființate in cadrul Asociației „Sfantul Nectarie” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, organizație prezidată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

Donează

Transfer bancar

Asociația „Sfantul Nectarie” Cluj
Lei:�RO83BTRLRONCRT00C6603105
Euro:�RO25BTRLEURCRT00C6603103

2 euro pe lună prin SMS

Trimite SMS cu textul JOY la 8845

Vezi și:

  • PS Benedict: Dumnezeu dă undă verde centrului de ingrijiri paliative pentru copii al Arhiepiscopiei Clujului

Foto credit: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 86

Id: 77975

Data: Mar 15, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).