Aproape 3.000 de copii din Buzau și Vrancea, la cel mai recent proiect catehetic al eparhiei

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a publicat imagini și date statistice de la cel mai recent program catehetic implementat: „Învierea Domnului, sărbătoarea vieții și a luminii”.

Conform eparhiei, proiectul a fost implementat în 223 de parohii, rezultând un număr de 2.767 de beneficiari.

Întâlnirile catehetice au fost structurate pe săptămânile Postului Mare (7 martie – 24 aprilie), avându-se în vedere varietatea sensurilor duhovnicești ale perioadei liturgice și au cuprins abordări tematice scripturistice, patristice și aplicative.

Formatul fiecărei întrevederi a avut 3 secțiuni, incluzând o cateheză, o pildă moralizatoare și o activitate practică, precum pictarea de icoane, încondeierea ouălor, origami, vizionarea unor filme sau alte activități la îndemâna cateheților.

Cu toate că proiectul a fost un succes, preoții și cateheții au spus că principala problemă cu care se confruntă este numărul tot mai mic de copii din mediul rural, dar și interesul scăzut față de actul educațional.

Proiectul catehetic „Învierea Domnului, sărbătoarea vieții și a luminii” a fost inițiat de Sectorul Cultural-educațional al Eparhiei Buzăului și Vrancei, prin Biroul de catehizare, învățământ și activități cu tineretul, ca strategie locală integrată Programului național „Hristos împărtășit copiilor”.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).