ASCOR Bacau ajuta o familie cu trei copii sa-și reconstruiasca locuința distrusa de incendiu

ASCOR Bacău, în parteneriat cu Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a lansat luna aceasta o acțiune de sprijin pentru o familie cu trei copii care a rămas fără locuință în urma unui incendiu.

În noaptea de 17 spre 18 septembrie, familia Negru din Străminoasa, comuna Plopana, județul Bacău, și-a pierdut în flăcări casa, bunurile și animalele din gospodărie.

Munca lor de o viață a fost distrusă într-o fracțiune de secundă. Specialiștii încă cercetează cauzele incendiului.

Cei trei copii ai familiei, Matei (2 ani), Miruna (4 ani) și Maya (6 ani) au scăpat de incendiu, dar bunica lor a ajuns la spital.

Familia este apropiată de Biserică și harnică, dar și-a pierdut în incendiu și grânele adunate cu trudă pentru iarnă. În acest moment locuiesc la o rudă.

Incendiul a distrus casa în 17 septembrie, iar în 20 septembrie 2022 ASCOR a demarat campania de sprijin pentru familie. Foto: ASCOR Bacău

„Ne dorim ca această familie să aibă o nouă casă, orice ajutor este binevenit și ne dorim să îi ajutăm să treacă cu bine și cât mai repede peste această greutate a lor”, au transmis reprezentanții ASCOR Bacău.

„Pe lângă fondurile necesare, avem nevoie de electricieni, instalatori, precum și de persoane voluntare care să ne poată sprijini cu ridicarea casei. Împreună cu frații și vecinii familiei Negru vom ridica o nouă casă pentru acești copii.”

Membrii ASCOR Bacău spun că fac aceasta în special pentru a le reda speranța celor mici.

La sfârșitul săptămânii trecute, sătenii și voluntarii ASCOR Bacău au făcut curățenie în casa și anexele afectate de foc.

În cursul acestei săptămâni, nu au întârziat să apară donațiile în alimente, haine, dar și oamenii care să pună mâna la lucrările necesare pe șantierul noii case.

Este în continuare nevoie de fonduri și brațe de lucru, anunță tinerii de la ASCOR Bacău.

Donează

Cont: RO08BTRLRONCRT0CI4016201 (Lei)
Cont: RO52BTRLEURCRT0CI4016201 (Euro)
Swift: BTRLRO22
Titular: Negru Ion

Donațiile de materiale se colectează la sediul ASCOR Bacău din curtea Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” (telefon: 0756564868).

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).