PS Ioan Casian a instalat un nou paroh la Biserica Toți Sfinții din Toronto, Canada

La Biserica din Toronto a fost oficiată Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Ioan Casian împreună cu noul Preot paroh Emanuel Țencaliuc.

La ceremonia de instalare, preotul paroh a primit din partea ierarhului Sfânta Evanghelie, după cum prevede tradiția.

„Iată Evanghelia aceasta arată mesajul a ceea ce preotul trebuie să propovăduiască. Ea cuprinde viață și activitatea Mântuitorului, faptele minunate ale lui Dumnezeu săvârșite în sânul umanității noastre. Aceasta este misiunea principală a preotului”, a spus PS Ioan Casian când i-a înmânat Sfânta Evanghelie preotului.

Episcopul a îndemnat comunitatea să îl susțină pe noul preot paroh în activitatea sa: „Să mergem cu fermitate și credință limpede pentru că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu puternic.”

„Înainte să aruncăm mreaja pentru a pescui în adânc precum apostolii, suntem îndemnați să ne desprindem de tot ceea ce este lumesc și tulburător în această mare învolburată a vieții căci harul lui Dumnezeu și roadele lui bogate se revarsă în viața noastră, pe măsura credinței noastre”, a mai adăugat Episcopul.

Protopopul de Canada Centru, prezent la instalarea noului paroh, i-a oferit acestuia o trusă pentru oficierea Sfintei Taine a Botezului.

După cuvântul de mulțumire adresat de Preotul paroh Emanuel Țencaliuc celor prezenți a avut loc o agapă.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 88

Id: 77407

Data: Sep 30, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).