Bicentenarul Teologiei Aradene: A fost sfințit paraclisul Facultații de Teologie Ilarion V. Felea

Noul Paraclis al Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad a fost sfințit duminică, 18 septembrie, la împlinirea a 61 de ani de la trecerea la Domnul a ocrotitorului spiritual al facultății.

Totodată, au fost binecuvântate lucrările de restaurare efectuate la sediul Facultății de Teologie din Arad. Evenimentul face parte din aniversarea Bicentenarului Teologiei Arădene (1822-2022).

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj intitulat „Bicentenar binecuvântat la Arad. Două secole de teologie şi cultură academică”.

Paraclisul universitar a fost ridicat în anul 2004, iar pictura a fost finalizată recent.

Slujba de târnosire a fost oficiată de Mitropolitul Ioan al Banatului împreună cu opt ierarhi români, dar și cu Preasfințitul Părinte Luchian, Episcopul Ortodox Sârb al Budapestei și Administrator al Eparhiei Ortodoxe Sârbe a Timișoarei.

La finalul slujbei a fost pomenit Părintele Ilarion V. Felea, profesor al Facultății, dar și alți profesori și studenți.

„Soarele a răsărit peste Arad în această zi, ca o încununare a lucrării jertfitoare a generațiilor de ostenitori ai teologie arădene, care au înțeles și au asumat cuvântul Lui Hristos, asumând fiecare crucea sa. Mărturie ne stă însăși viața părintelui profesor Ilarion V. Felea, pe care l-am pomenit azi, în chiar ziua trecerii sale la cele veșnice, precum și a multor alte nume, care stau înscrise în cartea de aur a acestei venerabile instituții teologice”, a spus Mitropolitul Ioan în predica rostită la Sfânta Liturghie.

Pentru eforturile depuse în slujba teologiei arădene, Arhiepiscopul Timotei al Aradului i-a conferit părintelui decan Cristinel Ioja Ordinul „Sfântul Sava Brancovici” pentru clerici, cea mai înaltă  distincție a eparhiei. Același Ordin, pentru mireni, i-a fost conferit domnului Constantin Beu, cel care a susținut financiar edificarea paraclisului universitar.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).