Twitter nu este în topul preferințelor românilor. Există în prezent sub 400.000 de utilizatori din țara noastră, din care aproximativ 24.000 activi. Însă acest lucru nu trebuie să descurajeze o instituție să fie prezentă și acolo.
Twitter este un mod rapid, concis și ușor de conectare cu publicul. Cu peste 310 de milioane de utilizatori înregistrați, platforma reprezintă o mare de conținut care așteaptă să fie citit, urmărit și re-distribuit.
Twitter este iubit în SUA, unde se află peste 50% dintre utilizatori, dar și în Marea Britanie, Australia, Brazilia, Canada, India, Franța, Indonezia, Iran și Irlanda. Astfel, dacă parohia sau instituția pe care o reprezinți este în contact cu persoane sau instituții din aceste țări, Twitter este rețeaua de socializare prin care să cultivi această relație.
De asemenea, poți să-i informezi pe credincioși cu privire la viața Bisericii din întreaga lume, poți transmite informații utile, poți să realizezi o campanie de comunicare și promovare, poți crea în jurul contului parohial o adevărată comunitate online.
Pașii de urmat în crearea contului sunt similari cu cei de pe alte rețele de socializare.
Nume & Handle
Numele de utilizator ales trebuie să fie unic și să fie numele cel mai scurt posibil care descrie instituția/parohia/mănăstirea pe care o reprezinți.
Pe lângă nume, trebuie să fii atent la acel handle după care poți fi găsit pe Twitter.
De exemplu: Parohia „Sf. Mc. Sabin Egipteanul” și „Sf. Cuv. Hristodul din Patmos” din satul Vlădeni ar putea avea pe Twitter numele Parohia Sabin-Vlădeni și handle @parohiasabinv.
Imagine
Fotografia de profil ar trebui să fie logo-ul parohiei ori, în lipsa lui, o imagine specifică sau un detaliu care să ducă cu gândul la un aspect din mentalul colectiv al comunităţii.
Imaginea de profil încărcată trebuie să fie 1/1. Dimensiunea recomandată este de 400/400 pixeli și să ocupe maxim 2MB. Trebuie luat în considerare faptul că platforma o va afișa în forma unui cerc, eliminând marginile.
Nu este indicat ca în fotografia de profil să fie prezentat preotul paroh, ierarhul locului sau o altă persoană. Persoane din comunitate ar putea să apară în imaginea de copertă. Tot în această zonă ar putea fi folosită o fotografie a lăcașului de cult sau alte imagini specifice.
În ceea ce privește dimensiunea imaginii de copertă – numită și header, se recomandă 1500/500 pixeli însă în crearea ei trebuie să iei în considerare două aspecte:
- La urcarea imaginii, Twitter taie din marginea de sus și de jos.
- Informațiile din colțul din stânga jos nu vor putea fi vizibile din cauza imaginii de profil.
Bio
La secțiunea Bio este indicat să scrii câteva cuvinte (160 de caractere) despre misiunea, istoricul și activitatea instituției.
Există, de asemenea, opțiunea de a adăuga locația, site-ul instituției și alte date de contact care să faciliteze comunicarea cu cei interesați.
Aspect
Platforma Twitter oferă mai multe opțiuni de afișare: ai de ales în crearea temei pentru contul tău din cele șase culori disponibile, cinci dimensiuni pentru font și trei categorii de fundal.
Nu uita de ce te afli pe Twitter
Odată ce ai creat pagina, începe să fii activ. Scopul principal al rețelei este acela de socializare. Urmărește conturi din aria ta de activitate, adaugă comentarii și distribuie informații de interes pentru urmăritori.
În acest demers de socializare, nu uita misiunea instituției tale, aceea de a transmite învățătura Bisericii și de a le oferi conținut edificator, dar și consiliere spirituală credincioșilor.
Twitter permite utilizatorilor să posteze mesaje până la un total de 280 de caractere, limită care include semne de punctuație și spații.
Pentru a comunica în privat poți folosi opțiunea DM (direct message). Poți trimite mesaje către un utilizator sau un grup de utilizatori.
Un lucru specific Twitter este posibilitatea creării unor liste de conturi urmărite. Poți, de asemenea, urmări liste create de alte persoane. Un rol foarte important în categorizarea și ierarhizarea informațiilor îl au și #hashtag-urile.
Despre liste, hashtag-uri, trending și conținut vom scrie în articolele următoare din Seria Biserica Online.
Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă, urmărește-ne pe Twitter – @AgentiaBasilica!
Sursă Foto: Auto Monkey
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 272
Id: 69496
Data: Mar 16, 2020
Imagine:
În contextul epidemiei de coronavirus Covid-19, Episcopul Ignatie semnalează că „suntem martorii fragilității firii umane”.
„Suntem martorii fragilității firii umane, pentru ca să nu .....
Data: Mar 16, 2020
Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 9 – 15 martie 2020. Evenimente comemorative, aniversări și hirotonii sunt doar câteva dintre evenimentele săptămânii trecute.
Data: Mar 16, 2020
Părintele Sofian Boghiu ne vorbeşte despre #CaleaPostului: care sunt beneficiile, dar şi ce presupune a posti în mod corect.
Postul, dacă nu este făcut cu dreaptă socoteală, ca să fie într-adevăr de folos, neunit cu bunătatea inimii, cu paza gurii, cu .....
Data: Mar 16, 2020
Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a transmis săptămâna trecută un mesaj pastoral în contextul pandemiei de coronavirus. Ierarhul a evidenţiat importanţa respectării regulilor impuse de autorităţi, însă, în finalul mesajului a făcut apel la rugăciune intensă.
.....Data: Mar 16, 2020
Katerina Sakellaropoulou, fost judecător la Curtea Supremă Administrativă a Greciei, a devenit vineri primul președinte femeie din istoria țării, după ce, în ianuarie, cea mai mare parte a parlamentarilor i-au acordat votul.
Noul președinte grec are 63 de ani și este .....
Data: Mar 16, 2020
În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19) în care se preconizează creșterea accentuată a numărului solicitărilor de asistență din partea persoanelor aflate în izolare voluntară la domiciliu, în situații excepționale, cum ar fi persoanele vârstnice, aflate în imposibilitatea de a .....
Data: Mar 16, 2020
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Sfanta Taina a Maslului impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. Intrucat si Postul cel Mare se apropie, va prezentam mai jos programul liturgic al unor manastiri si schituri bucurestene privind savarsirea Tainei .....
Data: Feb 24, 2012
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Pr Calistrat Chifan - Cuvant la cununie (2001)
Pr Calistrat Chifan - Despre rusine
24 Pr Calistrat Chifan - Invierea fiicei lui Iair - Duminica a XXIV-a dupa Rusalii (2000)
07 Pr Calistrat Chifan - Vindecarea a doi orbi si a unui mut din Capernaum - Duminica a VII-a dupa Rusalii (2001)
18 Pr Calistrat Chifan - Pescuirea minunata - Duminica a XVIII-a dupa Rusalii (2001)
dP 04 Pr Calistrat Chifan - a slabanogului de la Vitezda - Duminica a IV-a dupa Pasti (2000)
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).