Capitala: Monumente ale eroilor unde se vor oficia slujbe de pomenire in Joia Inalțarii

De Înălțare, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de neuitare, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

În Capitală vor fi organizate, tot la ora 12:00, slujbe de pomenire la mai multe monumente ale eroilor, după cum urmează:

  • La Mormântul Ostașului Necunoscut – Parcul Carol I. Vor oficia o slujbă de pomenire Pr. Ciprian Ioniță, Consilier Patriarhal, împreună cu Pr. Florin Vlădoiu, Inspector general şi şef al Secţiei asistenţă religioasă și cu preoții militari George Pretorian, Bogdan Burghiu și Cristian Niculescu.
  • La Monumentul Eroilor Militari Căzuţi în Teatre de Operaţii şi în misiune comandată pe teritoriul României – Parcul Tineretului. Vor sluji preoții militari Valentin Lazăr și Cristian Neacșu.
  • La Monumentul Eroilor Patriei din faţa UNAp. Vor oficia parastas preoții militari Sorin Pitic, Gheorghe Neagu și Dragoș Neacșu.
  • La Cimitirul Militar Ghencea. Vor sluji preoții militari Iulian Iliescu, Georgian Mocanu și Daniel Negoiță.
  • La Cimitirul Eroilor Revoluției. Va sluji preotul militar Nicolae Postolea.

Pomenirea eroilor români de Înălţarea Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească.

Basilica FOTO: 9 monumente ale Eroilor din Capitală

Foto: arhivă Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 17

Id: 73836

Data: Jun 9, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar