Cel mai modern heliport din Romania a fost inaugurat in capitala

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti a fost inaugurat marţi, 3 decembrie. Este dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgenţă a pacientului aflat în stare critică.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oţel şi stâlpi zăbreliţi, este dotată cu jgheaburi şi plase de siguranţă, cu instalaţie electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecţie şi de stingere a incendiilor.

Adriana Nica, managerul spitalului, a declarat pentru Agerpres că inaugurarea reprezintă „o premieră nu numai pentru Spitalul Universitar, ci şi pentru pacientul critic care are nevoie de îngrijiri medicale de înaltă specialitate la spitalul nostru, dar şi la alte spitale din Bucureşti”.

Prin intermediul heliportului se scurtează foarte mult durata transportului şi, în funcţie de patologia bolnavului, cu cât este diagnosticat mai rapid şi începe terapia ţintită, şansele de supravieţuire cresc.

„Dacă anterior execuţiei acestui heliport, elicopterele SMURD aterizau în diferite zone din Bucureşti, din zona respectivă pacientul era transferat către un spital de urgenţă din Bucureşti. Ştiţi şi dumneavoastră, traficul este destul de îngreunat, şi atunci timpul se scurgea în defavoarea pacientului”.

„Cred că cel puţin cu 30 de minute se scurtează timpul în care pacientul poate să fie îngrijit şi să i se acorde îngrijirile de care are nevoie la Camera de gardă”, a spus Adriana Nica.

Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte.

Pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran.

Primul zbor cu elicopterul SMURD a fost efectuat în data de13 noiembrie pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte pe heliportul instituţiei medicale.

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB)

SUUB este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din România care are în structura sa peste 45 de secții și compartimente în specialitățile medicale și chirurgicale.

Anual sunt îngrijiți peste 55.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 60.000 de bolnavi în spitalizare de zi, iar consulturile în UPU și Ambulatoriul integrat depășesc pe an 300.000 de pacienți.

Activitatea medicală intensă este una integrată cu activitatea didactică, de cercetare și științifică, iar prin numărul mare de cadre didactice universitare cu o pregătire înalt specializată SUUB reprezintă un important centru de pregătire pentru medicii rezidenți, pentru studenții UMF Carol Davila București , dar și pentru pregătirea asistenților medicali.

Foto credit: SUUB

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 50

Id: 68434

Data: Dec 3, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar