Chișinăul, cu un pas mai aproape de a deveni Capitala Europeană a Tineretului din 2027

Orașul Chișinău este pe lista finalistelor care concurează la titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027. In finală, alături de capitala Republicii Moldova, concurează orașele Fuenlabrada și Malaga (Spania), Parma (Italia) și Skopje (Macedonia de Nord).

Orașele urmează să prezinte, pană in 11 iunie 2024, o schiță de program cu evenimente și activități dedicate tinerilor pentru anul 2027. După primirea unor recomandări suplimentare, finalistele vor depune propunerile lor actualizate pană in data de 1 octombrie 2024.

Ulterior, reprezentanții orașelor vor avea o altă intalnire cu juriul de selecție, inainte de ceremonia oficială de decernare a titlului, care se va desfășura in noiembrie 2024.

Juriul este format din mai multe organizații, printre care Comitetul European al Regiunilor, Comitetul Economic și Social European, Parlamentul European (Comisia CULT), Forumul European al Tineretului, Inițiativa pentru o Societate Deschisă pentru Europa, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei.

Capitala Europeană a Tineretului pentru anul calendaristic 2023 a fost orașul Lublin din Polonia, iar pentru anul acesta este Gent, oraș din Belgia.

Foto credit: Wikipedia / Oleg Pelin

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 149

Id: 80836

Data: Apr 19, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).