Clericii Episcopiei de Balti nu au ramas indiferenti la suferinta femeii care traiește in genunchi

Episcopul Antonie de Bălți a vizitat-o luni pentru a doua oară pe Vera Vieru, o femeie suferindă care din cauza unei afecțiuni se deplasează în genunchi şi mâini de peste 30 de ani.

Clericii Episcopiei de Bălţi nu au putut rămâne indiferenţi faţă de suferinţa doamnei Vera şi au încercat să-i uşureze viaţa, oferindu-i un mic ajutor – un frigider şi o plită de gaz, a specificat PS Antonie.

PS Antonie discută cu Vera Vieru în pragul casei. Foto credit: Episcopia de Bălți

Femeia locuiește în Bălăşeşti, raionul Sîngerei, Republica Moldova. Are jumătate de corp afectat de paralizie. Se deplasează prin casă şi curte în genunchi şi mâini. Şi tot aşa are grijă de gospodărie. A muncit la tutun şi la o fermă de vaci până i-au cedat picioarele. Acum, puterile îi sunt la limită, dar rămâne cutezătoare, nu se dă bătută, precizează Episcopia de Bălți.

Munceşte, împleteşte ciorapi pentru săteni. În genunchi îşi spală hainele şi le întinde la uscat. Tot în genunchi îşi îngrijeşte grădina şi îşi hrăneşte raţele şi puii. Este optimistă, un exemplu de bărbăţie şi de înfruntare a greutăţilor vieţii. Zâmbeşte, glumeşte şi cântă. Are o voce extraordinară. Are propriile sale versuri în care descrie drama vieţii sale.

Luni, 03 august 2020, Episcopul de Bălți, însoţit de Părintele Dorian Revenco şi de primarul localității, Elena Neaga.


Foto credit: Episcopia de Bălți


Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 43

Id: 70930

Data: Aug 6, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar