Concurs de sah la parohia Sf. Mina, Victor si Vichentie din Galati

03

Parohia Sf. Mina, Victor si Vichentie, in cooperare cu Școala Gimnaziala Miron Costin si Clubul de Șah Diana din Galati, a organizat, si in acest an, Concursul de Șah In hoc signo vinces , informeaza pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos. Competitia s-a desfasurat, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in perioada 11 - 12 iunie 2016.

Ajuns la cea de a IV-a editie, concursul a fost organizat, pe parcursul celor doua zile, in 5 runde si a reunit peste 180 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani, majoritatea elevi ai Școlii Gimnaziale Miron Costin din Galati, campioni sau vicecampioni nationali la sah, dar si elevi de la alte scoli sau copii inscrisi la diferite cluburi sportive din municipiul Galati.

Manifestarea a debutat cu oficierea unei slujbe de multumire urmata de intonarea Imnului National al Romaniei, dupa care, in parcul bisericii Sf. Mina, Victor si Vichentie s-a desfasurat concursul propriu-zis.

Tinerii sahisti galateni au fost indrumati si supravegheati de specialisti in sportul mintii si de juriul format din 5 arbitri de la Clubul de Șah Diana din Galati, club afiliat la Federatia Romana de Șah.

Astazi, dupa Sfanta Liturghie, a avut loc festivitatea de premiere a concurentilor situati pe locurile I, II si III, inmanarea medaliilor si cupelor castigatorilor, precum si oferirea unor diplome de participare tuturor competitorilor.

Trofeele au fost inmanate de catre Cristian Onofrei, ales jandarmul anului 2016 pentru performante sportive impletite cu activitati social-filantropice.

Concursul de sah In hoc signo vinces face parte din calendarul activitatilor cultural-misionare desfasurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunarii de Jos  in Anul omagial al educatiei crestine a tineretului ortodox .

[gallery link="file" ids="135180,135178"]

 

 

The post Concurs de sah la parohia Sf. Mina, Victor si Vichentie din Galati appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 629

Id: 60153

Data: Jun 12, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar