Despre rostul suferinței: Pr. Nicolae Dima și familia s-au intalnit cu tinerii din Alba Iulia

Pr. Nicolae Dima și familia s-au intalnit cu tinerii din Alba Iulia joi, cu prilejul unei conferințe pe care clericul bucureștean a susținut-o in oraș la invitația filialei locale a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Romani (ASCOR).

Evenimentul, desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă, s-a intitulat „Calea durerii. Ce rol poate avea suferința in creșterea duhovnicească?”

Au participat numeroși clerici, credincioși, elevi seminariști, studenți teologi, dar și tineri ai altor programe de licență și masterat din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Invitatul a oferit mai multe tablouri ale suferinței așa cum apar ele in Sf. Scriptură, subliniind că, pentru a fi rezolvată, orice suferință trebuie trăită pană la capăt.

Doar in acest fel incercările prin care trecem vor căpăta sens, chiar dacă niciodată nu vom avea o explicație rațională pentru ceea ce ni se intamplă, a spus el.

ASCOR Alba Iulia a organizat joi, 11 aprilie 2024, o conferință despre suferință. Foto: Rareș Mocean

Discursul vorbitorului a căpătat forță prin exemplele din viața personală impărtășite audienței.

Părintele Nicolae Dima a relatat modul in care fiica sa, Ecaterina, a trecut prin boală și suferință trupească, dar și etapele care au ajutat intreaga familie să ințeleagă că toate incercările trebuie să aibă un sens.

Modelul Mantuitorului este definitoriu: chipul lui Iisus pe Cruce ne indreptățește să credem că suferința ne va insoți toată viața și că nu vom putea scăpa de ea, a subliniat invitatul ASCOR Alba Iulia.

Iar suferința reprezintă o experiență transformatoare care devine mai ușor de purtat in compania celor in care ne-am investit iubirea.

Invitatul ASCOR Alba Iulia de joi, 11 aprilie 2024, a fost Pr. Nicolae Dima de la Trinitas TV. Sursa foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Prelegerea a fost urmată de o sesiune de intrebări și răspunsuri moderată de Alexandru Mirci, coordonatorul Departamentului cultural ASCOR Alba Iulia.

Arhid. Răzvan Brudiu, mentorul orgnizației, a subliniat că a fost prima conferință de acest fel susținută de părintele Nicolae Dima.

Corul de copii „Glas de inger” al parohiei „Platoul Romanilor” din Alba Iulia a susținut un microrecital la finalul conferinței ASCOR Alba Iulia de joi, 11 aprilie 2024. Foto: Rareș Mocean

La final, corul de copii „Glas de inger” al parohiei „Platoul Romanilor” din Alba Iulia, coordonat de prof. Sorina Matei, a susținut un microrecital de cantece religioase, iar cei prezenți i-au cantat „La mulți ani!” Ecaterinei Dima, care și-a sărbătorit de curand ziua de naștere.

Ecaterina Dima, fiica Pr. Nicolae Dima, și Cătălina Dima, soția, realizator Radio Trinitas, au participat la intalnirea cu tinerii din Alba Iulia joi, 11 aprilie 2024. Sursa foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Ecaterina, fiica părintelui Nicolae Dima, s-a recuperat miraculos in urma unei intervenții chirurgicale pe creier, după ce a stat aproximativ două luni in comă indusă.

In perioada 2022-2023, credincioșii și organizațiile bisericești s-au mobilizat pentru susținerea familiei in periaoda tratamentului de recuperare pentru tanără.

Sursa foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 73

Id: 80787

Data: Apr 14, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).