Diferența de atitudine intre Parinții Maicii Domnului și parinții de azi – PS Timotei Prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a adus în atenție luni, de sărbătoarea Sfinților Ioachim și Ana, grija părinților de azi față de copii prin raportare la exemplul Părinților Maicii Domnului.

„Sărbătoarea sfinților Ioachim și Ana este un prilej de a medita la această pilduitoare viață într-o lume în care tot mai mulți refuză să aibă copii”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor de hramul Bisericii „Oborul Vechi”.

Cei doi sfinți erau oameni temători de Dumnezeu și cu foarte bună reputație în societatea de atunci. Cea dintâi calitate pe care au avut-o a fost milostenia, a menționat ierarhul.

Deoarece nu aveau urmași „s-au rugat ani la rând, zeci de ani, nu doar un minut în grabă” pentru a fi binecuvântați de Dumnezeu cu copii.

La aniversarea a 50 de ani de căsătorie, jertfa de la Templu le-a fost refuzată din acest motiv: cei ce nu aveau copii erau considerați blestemați în societatea de atunci.

Văzând acest lucru, dreptul Ioachim nu s-a descurajat ci „cu lacrimi și cu durerea inimii lui s-a rugat în pustiul Hozeva cerând milostivirea lui Dumnezeu pentru a ridica această ocară”.

Pentru acest fapt, viața sfinților părinți este un exemplu despre cum trebuie „să ne creștem copiii în frică de Dumnezeu așa cum au crescut-o pe prunca Maria până când au închinat-o la Templul din Ierusalim”.

În acest context, Preasfinția Sa, a evidențiat educația religioasă precară pe care o primesc copiii în familie.

„Noi de multe ori îi îndemnăm pe copii să renunțe la ora de religie și nici nu facem ceva pentru a-i educa în spiritul credinței în Mântuitorul Hristos”.

Copiii reprezintă viitorul societății noastre. De aceea, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a adus în atenție statisticile îngrijorătoare privind depopularea satelor și orașelor.

Referitor la acest aspect, ierarhul a oferit exemplul poporului evreu, dar și al românilor din Transilvania care au rezistat vicisitudinilor vremii prin credință și perpetuarea neamului omenesc.

„Poporul evreu a biruit încercările atâtor veacuri pentru că a ținut mult la credința în Dumnezeu, dar evreii au avut și foarte mulți copii. Au ținut mult ca neamul lor să nu se stingă”.

„Așa se întâmpla și în Transilvania cea mult încercată unde națiunea română era cea mai numeroasă, chiar dacă era umilită. Românii au biruit pentru că au fost mulți”.

Cu prilejul hramului, la Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” – Oborul Vechi a fost adusă spre cinstire Icoana Maicii Domnului Portărița de la Rădășeni, Suceava.

Tot în acest context, Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a conferențiat sâmbătă seara la Biserica Oborul Vechi. Tema conferinței a fost „Ocrotirea Maicii Domnului”.

Vezi mai multe fotografii în galeria foto.

Foto credit: Basilica.ro/ Mircea Florescu

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 57

Id: 67933

Data: Sep 11, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar