Făuritorii Unirii de la 1859 au fost comemorați la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Colina Patriarhiei

O slujbă de pomenire pentru făuritorii Unirii de la 1859 a fost oficiată marţi la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată pe Colina Patriarhiei, informează Ziarul Lumina.

Comemorarea a inceput cu intonarea imnului de stat de către Muzica Reprezentativă a Armatei Romane.

Parastasul a fost oficiat de un sobor de preoți militari condus de Părintele Sorin Pitic de la Biserica „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” din Capitală.

Au fost pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Romanești și Sofronie al Moldovei, impreună cu toți făuritorii Unirii Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859.

Evenimentul s-a incheiat cu depunerea de coroane de flori din partea președintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, precum și a Senatului Romaniei, Camerei Deputaților, Guvernului Romaniei, Primăriei Generale a Municipiului București, Asociației Atașaților Militari Acreditați in Romania și a Ministerului Apărării Naționale.

La comemorare au participat Angel Tilvăr, Ministrul Apărării Naționale, reprezentanți ai autorităților centrale, locale și ai forțelor de apărare a țării.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 31

Id: 77728

Data: Jan 25, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).