Făuritorii Unirii de la 1859 au fost comemorați la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Colina Patriarhiei

O slujbă de pomenire pentru făuritorii Unirii de la 1859 a fost oficiată marţi la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată pe Colina Patriarhiei, informează Ziarul Lumina.�

Comemorarea a inceput cu intonarea imnului de stat de către Muzica Reprezentativă a Armatei Romane.

Parastasul a fost oficiat de un sobor de preoți militari condus de Părintele Sorin Pitic de la Biserica „Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” din Capitală.

Au fost pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Ro�ma�nești și Sofronie al Moldovei, impreună cu toți făuritorii Unirii Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859.

Evenimentul s-a incheiat cu depunerea de coroane de flori din partea președintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, precum și a Senatului Romaniei, Camerei Deputaților, Guvernului Romaniei, Primăriei Generale a Municipiului București, Asociației Atașaților Militari Acreditați in Romania și a Ministerului Apărării Naționale.

La comemorare au participat Angel Tilvăr, Ministrul Apărării Naționale, reprezentanți ai autorităților centrale, locale și ai forțelor de apărare a țării.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 114

Id: 77728

Data: Jan 25, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).