Facultatea de Teologie din Oradea a organizat un simpozion internațional cu tematica Anului omagial și comemorativ 2022

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea a organizat, în perioada 16-17 iunie, un simpozion internațional dedicat tematicii Anului omagial și comemorativ 2022 în Patriarhia Română. Temele discutate s-au referit la rugăciune în viața Bisericii și la Sfinții Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Intitulat, „Rugăciunea în viața Bisericii – mijloc de comunicare si comuniune a omului cu Dumnezeu și Treimea Sfintilor Isihasti: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama, Paisie de la Neamt. Importanta lor in viata Bisericii Ortodoxe”, simpozionul a dezbătut rolul pe care cei trei mari sfinți l-au avut în clarificarea mișcării isihaste și în practicarea rugăciunii inimii.

La evenimentul organizat în format online au participat cadre didactice de la facultățile de teologie din țară și din străinătate.

„S-a reiterat ideea conform căreia frumusețea făptuitoare a rugăciunii deține un rol esențial în dobândirea Împărăției cerurilor”, a transmis Pr. Vasile Doru Fer, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea.

De asemenea, au fost evidențiate portretele celor trei mistici și au fost analizate anumite opere și texte teologice ale acestora.

Referatele prezentate urmează a fi publicate într-un volum special.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 109

Id: 77183

Data: Jun 21, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).