Festivalul-Concurs Maica Domnului – Imparateasa Cerului si a Pamantului . A VII-a editie s-a desfasurat la Focsani

festival-concurs-centrul-de-zi-danut

Cu binecuvantarea si sprijinul Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a avut loc sambata, 19 noiembrie 2016, cea de-a VII-a editie a Festivalului-Concurs Maica Domnului – Imparateasa Cerului si a Pamantului. Evenimentul s-a desfasurat la Sala Mare a Ateneului Popular Maior Gh. Pastia din Focsani, dupa cum ne-a precizat Daniel Bahnea, student in anul II la Facultatea de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti.

Festivalul-concurs face parte din Proiectul Educational Interdisciplinar Cu noi este Dumnezeu si are drept scop cunoasterea invataturii Sfintelor Scripturi, prin intermediul povestirilor biblice, accesibile varstei copiilor, precum si prin piese de teatru, poezii, muzica psaltica si pricesne, pentru formarea si dezvoltarea virtutilor crestine si a consolidarii deprinderilor de comportament moral-religios.

Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: creatie literara, arta plastica si muzica religioasa si patriotica. Pentru primele doua sectiuni, cei 112 elevi participanti din judetele Bacau, Buzau si Vrancea au trimis spre jurizare lucrari foarte frumoase, pregatite cu mult drag, sub supravegherea atenta a profesorilor si preotilor coordonatori. Juriul de specialitate a fost format din: dna Ștefania Popa, dna Leonora Patrascanu, dna Virginia Hossu, dna Mihaela Cirjan si Pr. Ticu Gavrila.

In foaierul Ateneului Popular Maior Gh. Pastia a fost amenajata expozitia cu cele mai reusite lucrari ale copiilor participanti la sectiunea arta plastica, expozitie ce a atras multe aprecieri din partea vizitatorilor.

Sectiunea muzica – individual si grupuri vocale – a avut loc in ziua spectacolului de gala. Elevii, insotiti de profesorii lor, au venit de la mai multe scoli si parohii din judetele Bacau, Buzau si Vrancea, pentru a-si sustine recitalul inchinat Maicii Domnului, dar si pentru a primi rasplata muncii depuse. Festivalul a fost deschis de gazda evenimentului, Grupul Vocal Angels al Centrului de zi Danut, care a prezentat un recital deosebit, iar cei mai frumosi ingerasi ai grupului au avut un scurt moment de teatru poetic religios, intitulat Maica Domnului – Ocrotitoarea crestinilor. Toti copiii si tinerii s-au pregatit exemplar si au dat dovada de multa perseveranta. Unii dintre ei au participat si la editiile anterioare, dar au venit cu mare bucurie si in acest an, pentru a urca inca o treapta pe podium si a obtine un rezultat mai bun. Juriul a avut o misiune foarte dificila in a-i departaja pe concurenti, data fiind calitatea interpretarii, atat la categoria individual, unde au participat 30 de copii si tineri din invatamantul primar, gimnazial si liceal, cat si la categoria grupuri, unde au participat 6 formatii.

In acest an, marele premiu al festivalului a mers la Buzau, fiind obtinut de Corul Heruvimii al Liceului Special pentru Deficienti de Vedere. Premiul I la categoria grupuri a fost acordat Grupului Vocal Mugurelul din Pancesti-Sascut si Grupului Vocal Dorurile Vrancei din Odobesti. La categoria solisti, invatamant primar si gimnazial, au fost acordate mai multe premii I. La nivel liceal, premiul I a fost obtinut de Țugui Lacramioara, de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Focsani. Pentru aceasta sectiune, juriul a fost format din: Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier in cadrul Sectorului Invatamant si Activitati cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, Pr. Eduard Daniel Bran – protoiereu de Focsani I, Prof. Melania Patrascanu – inspector pentru disciplina Religie in cadrul Inspectoratului Școlar Judetean Vrancea, Prof. Verona Calmis, Prof. Mihaela Enache si Prof. Odette Irimia.

Pentru a fi si mai motivati in slefuirea talantului daruit de Dumnezeu, toti elevii au primit medalii, diplome, carti, dulciuri si fructe din partea Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, a Parohiei Brosteni I, dar si prin amabilitatea unor sponsori, care apreciaza activitatea Centrului Danut si raspund prompt de fiecare data cand li se solicita ajutorul. Desigur, nu au fost uitati nici profesorii coordonatori, colaboratorii si sponsorii, care au primit distinctii si diplome  de excelenta.

[gallery link="file" columns="4" ids="150962,150963,150964,150965,150966,150967,150968,150969,150970,150971,150972,150973"]

The post Festivalul-Concurs Maica Domnului – Imparateasa Cerului si a Pamantului . A VII-a editie s-a desfasurat la Focsani appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 462

Id: 61421

Data: Nov 26, 2016

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei