Film artistic despre Sf. Parascheva regizat de un sarb: Pelicula va cuprinde imagini de la pelerinajul din acest an

Surprins în timpul filmărilor la Iași, regizorul sârb care lucrează la un film despre Sfânta Parascheva a dezvăluit detalii referitoare la munca sa.

Hadzi Aleksandar Djurovic realizează un film de lung metraj despre viața Sfintei Parascheva iar scenele documentare realizate în timpul pelerinajului de la Iași vor fi incluse la finalul peliculei.

Regizorul a subliniat că Sfânta Parascheva este foarte cunoscută și iubită în Serbia și în toată regiunea balcanică.

„Când vorbești despre sfinți, totul pare o legendă, un basm, dar când vezi atâția oameni care după atâtea secole se adună în continuare aici pentru a o celebra și a se ruga Sfintei Parascheva, acest lucru conferă poveștii o adeverire mai puternică”.

„Fac un film care se bazează pe un roman scris de mama mea, se numește «Petkana» (Cuvioasa Parascheva, n.r.) și a fost publicat și în România. Cred că este prima dată când cineva face un film de lung metraj despre Sfânta”, a spus Djurovic.

Hadzi Aleksandar Djurovic alături de mama sa, Ljiljana . ©danas.rs

Regizorul a explicat că filmările se desfășoară în România, Serbia și în pustiul Iordanului, acolo unde a trăit Sfânta Parascheva. Djurovic are în plan să finalizeze pelicula până în toamna anului 2020.

Filmul se va intitula „Sfânta Parascheva. O cruce în deșert”.

Afișul filmului. ©IMDb

Pelerinajul la Sărbătoarea Sfintei Parascheva din acest an a adunat un număr record de peste 150.000 de persoane care au venit să cinstească atât moaștele cuvioasei cât și mâna dreaptă a Sfântului Spiridon adusă din Corfu.

Vezi și:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar