FOTO: Sarbatoarea Sfantului Ierarh Andrei Şaguna la Sibiu

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, a adunat mulţimi de credincioşi la slujba oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, cu Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

IPS Laurențiu, PS Gurie și PS Ilarion Făgărăşanul slujind în Catedrala din Sibiu. ©Mitropolia Ardealului

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu. În cadrul slujbei, tineri de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Baia Mare au interpretat colinde tradiţionale.

ASCOR Baia Mare colindă în Catedrala din Sibiu. ©Mitropolia Ardealului

Sărbătoarea s-a încheiat cu ceremonia de acordare a două distincţii oferite de Patriarhia Română, informează Mitropolia Ardealului.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit prin intermediul Mitropolitului Laurenţiu distincţia „Ordinul Sfântului Ioan Gură de Aur” părintelui profesor Dorin Zosim Oancea, ajuns la vârsta de 70 de ani, cu o bogată activitate academică şi de dialog ecumenic şi teologic în cadrul Patriarhiei Române.

Dorin Zosim Oancea a primit Ordinul Sf. Ioan Gură de Aur. ©Mitropolia Ardealului

De asemenea, distincţia „Ordinul Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul” a fost acordată arhid. prof. univ. dr. Ioan Ică Jr., în semn de apreciere a vastei activităţi de traducere în limba română a operelor de teologie răsăriteană şi nu numai.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar