Hramul Parohiei Timisoara Viile Fabric

DSC_1471

La sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Parohia Timisoara Viile Fabric si-a sarbatorit hramul. La bucuria comunitatii parohiale a luat parte si Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a participat la Sfanta Liturghie, oficiata in paraclisul de vara al parohiei de catre parintele vicar Ionel Popescu. Raspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, condus de diac. Florin Baran.

Dupa Sfanta Liturghie, Inaltpreasfintia Sa a rostit un cuvant in care a vorbit despre viata si activitatea misionara a celor doi corifei ai Apostolilor in propovaduirea Evangheliei Fiului lui Dumnezeu.

Cu ocazia hramului bisericii parohiale, parintele paroh Marius Sfercoci a inmanat premii, constand in diplome de excelenta si merit, carti si icoane, elevilor merituosi cu media 10 de la Școala Gimnaziala nr. 7 Sfanta Maria, dar si de la alte unitati de invatamant din oras. De asemenea, o diploma de excelenta a fost acordata si Școlii Gimnaziale nr. 7 care, prin intermediul corpului profesoral, a contribuit la educatia tinerilor din parohie.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel a Parohiei Timisoara Viile Fabric a fost pusa la 9 decembrie 1934, iar la 4 iunie 1939 s-a tarnosit de catre Preasfintitul Parinte Andrei Mageru, Episcopul eparhial al Aradului.

[gallery link="file" columns="4" ids="136881,136882,136883,136884"]

The post Hramul Parohiei Timisoara Viile Fabric appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 682

Id: 60433

Data: Jun 30, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar