Iași: Varstnicele din centrul de ingrijiri „Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv” și-au cinstit ocrotitorul

Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Varstnice „Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat intre 25 și 27 ianuarie mai multe activități la Muzeul Mitropolitan cu ocazia hramului.

Evenimentul intitulat „Zilele sfantului Ierarh Iosif cel Milostiv” a debutat miercuri cu discuții terapeutice pe temaá „Recunoștința – leac pentru suflet”. Invitatul intalnirii a fost asistentul social Antoneta Negru. După discuțiile terapeutice, a urmat prezentarea tabloului realizat de Andreea Ionică, studentă in anul III la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Specializarea Asistență Socială.

Pictura il ilustrează pe Sfantul ierarh Iosif cel Milostiv inconjurat de tineri și varstnici. (foto la finalul articolului)

In a doua zi a evenimentului, beneficiarii centrului au participat la Sfanta Liturghie săvarșită in Catedrala Mitropolitană cu ocazia cinstirii „Sfantului Ierarh Iosif cel milostiv”. După slujbă, a avut loc conferința pe tema „Bătranețe haine grele, ce să fac să scap de ele”, susținută de Preotul Mihai Driga de la Parohia „Sfanta Treime” din Bari, Italia. Intalnirea a avut loc in sala „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan.

La finalul zilei, Grupul psaltic „Sf. Ierarh Iosif Naniescu” și corul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași au susținut un moment muzical.

Seria evenimentelor s-a incheiat vineri cu o conferință susținută de Preotul Ilarion Mață, Președintele Asociației „Sfantul Voievod Ștefan cel Mare” din Harja.

Părintele Ilarion le-a vorbit persoanelor ingrijite in centrul de recuperare și asistență din Iași despre „Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv și rolul rugăciunii pentru o imbătranire frumoasă”.

In partea a doua a intalnirii s-a desfășurat un atelier de discuții pe tema ,,Tinerii și tinerii de altă dată față in față” la care au participat beneficiarii centrului și elevi ai Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Evenimentul, organizat de Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Varstnice „Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv” se află la a treia ediție.

Foto credit: Doxologia / Mihai Vrăjitoru


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 51

Id: 77750

Data: Jan 30, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).