In cifre: Activitatea social-medicala a Arhiepiscopiei Iasilor in 2019

La şedinţa Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor din 8 februarie a fost prezentată o sinteză a activităţii eparhiale în anul 2019.

Întâlnirea a fost prezidată de Mitropolitul Teofan şi s-a desfăşurat ȋn Sala „Dr. Iustin Moisescuˮ a Centrului Eparhial Iaşi.

În raportul sintetic s-a consemnat şi activitatea social-medicală a Eparhiei, activitate care a urmat trei linii directoare.

Mai întâi, este vorba despre activitatea filantropică a parohiilor, mănăstirilor, schiturilor și a preoților misionari din unități bugetare. Potrivit rapoartelor, ajutorul social-filantropic s-a îndreptat către 240.000 beneficiari şi s-a utilizat suma de 5,4 milioane lei.

În ceea ce priveşte activitatea desfăşurată la Birourile de asistență socială, cantinele sociale, Fundația Solidaritate și Speranță și alte ONG-uri bisericești, centrele pentru copii, bătrâni și persoane defavorizate de pe lângă Centrul Eparhial, protopopiate, parohii sau mănăstiri, bugetul utilizat a fost de 16 milioane lei de care au beneficiat 12.400 persoane.

De asemenea, serviciile medicale gratuite oferite de Spitalul, Policlinica și Fundația Medicală Providenţa din Iași, precum şi de unităţi medicale din teritoriu au îmbunătăţit viaţa a peste 2.000 de oameni, fiind alocate pentru aceste servicii 320.000 lei.

Raportul sinteză, în care sunt menţionate şi obiectivele pentru 2020, poate fi consultat pe Doxologia.ro.

Foto credit: Doxologia

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 30

Id: 69134

Data: Feb 8, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar