Innoiri la Biserica Şerban Voda. PS Timotei a binecuvantat capela, gradinita si cantina de la centrul social parohial

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a binecuvântat cu agheasmă duminică capela cu hramul „Învierea Domnului” a parohiei Şerban Vodă din Protoieria Sector 4 Capitală, precum şi grădinița și cantina de la demisolul Centrului social „Aşezămintele Şerban Vodă”, informează Ziarul Lumina.

Ierarhul a oficiat apoi Sfânta Liturghie, iar la predică a subliniat că Duminica Tuturor Sfinţilor ne cheamă să-i cinstim pe sfinții mai puțin cunoscuți ai Bisericii.

„Exemplul iubirii sfinților față de Domnul este greu de egalat. Mărturisirea lor a fost adeseori prin sânge, în urma unor chinuri cumplite. Sfinții sunt adevăratele modele spre care noi va trebui să privim. Ei sunt prietenii adevărați ai lui Dumnezeu, dar sunt și singurii prieteni ai oamenilor”.

„De aceea, sfinții ocrotitori pe care îi purtăm de la Botez sau de la călugărie, care ocrotesc bisericile și anumite instituții sunt rugători către Dumnezeu înaintea noastră, a tuturor. Duminica de astăzi ne cheamă să-i cinstim pe sfinții mai puțin cunoscuți sau anonimi pe care îi are Biserica”, a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

PS Timotei Prahoveanul i-a oferit părintelui paroh Pompiliu Dinu, din partea Patriarhului Daniel, Ordinul „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” pentru clerici.

Distincţii au primit şi ceilalţi părinţi slujitori la parohia bucureşteană.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).