IPS Laurențiu la capataiul pr. prof. Ioan Ica senior: Marii corifei ai facultatii noastre pleaca spre cele vesnice

După ce în ianuarie a plecat la cele veșnice părintele academician Mircea Păcurariu, teologia românească suferă o nouă pierdere la moartea Părintelui Ioan Ică senior, renumit specialist în Dogmatică Ortodoxă.

„Facultatea de Teologie din Sibiu, Arhiepiscopia Sibiului şi Mitropolia Ardealului sunt acum în doliu”, a spus marți IPS Laurențiu la căpătâiul regretatului profesor.

„Marii corifei ai facultăţii noastre de teologie, marii profesori pe care i-am avut şi noi şi cu care am fost şi colegi, pe rând, câte unul, pleacă spre cele veşnice, lăsând în urma lor demnitatea slujirii de la catedră şi de la altar, pilduitoarea dăruire faţă de ucenici, faţă de cei care sunt astăzi în ogorul Bisericii slujitori la altare sau profesori în şcoli”, a spus Mitropolitul Ardealului.

Ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire la depunerea părintelui Ioan Ică în Catedrala Mitropolitană, marți, 13 aprilie.

„Părintele profesor Ion Ică Senior şi-a onorat cu multă demnitate catedra pe care a ocupat-o, catedră de bază pentru teologie, pentru facultatea de teologie şi pentru orice om al Bisericii. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în loc de odihnă, odihnă pe care nu a avut-o în viaţa aceasta, pentru că a fost un om devotat total Bisericii şi familiei sale”, a mai spus IPS Laurenţiu.

Slujba înmormântării va fi oficiată miercuri, 14 aprilie, de la ora 10.30. Vezi programul funeraliilor.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 21

Id: 73282

Data: Apr 13, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar