Manastirea Piatra Scrisa isi va sarbatori hramul

2

In Duminica Sfintilor Romani, 26 iunie 2016, Manastirea Piatra Scrisa din judetul Caras-Severin isi va sarbatori hramul. Cu acest prilej Sfanta Liturghie va fi oficiata de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in foisorul de vara din incinta manastirii, informeaza diac. Pavel Canea de la Biroul de Presa al Eparhiei.

Manastirea care atrage atat prin locul in care este amplasata, cat mai ales prin icoana pictata direct pe stanca reprezinta pentru calatori si pelerini un izvor de bucurie si nadejde, precum si un popas de reculegere si recunostinta adusa lui Dumnezeu. Asezamantul monahal  a luat fiinta pe un loc randuit de Dumnezeu, deoarece traditia locala leaga inceputurile acestei manastiri de gasirea unei icoane zugravite pe stanca, a precizat diac. Pavel Canea.

Prima mentiune documentara, sigura despre Piatra Scrisa, apare pe o harta militara austriaca din anul 1788, in care pe acest loc este trecuta Stanca Sfintei Treimi . Icoana a fost gasita in timpul lucrarilor la calea ferata ce urma sa lege Caransebesul de Orsova, ea putand fi vazuta si astazi pe stanca negricioasa. Noua biserica a manastirii a fost tarnosita in anul 2008, de catre Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, la hramul asezamantului monahal.

The post Manastirea Piatra Scrisa isi va sarbatori hramul appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 683

Id: 60326

Data: Jun 23, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar